Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Έλενα Βασιλειάδη/Sweet Re-La-Re


 Elena Vasileiadi

• Γιατί να ακούσεις Έλενα Βασιλειάδη/Sweet Re-La-Re?
Γιατί ο ήχος τους είναι λιτός, γλυκός και με αγάπη στις πρώτες εκτελέσεις.
• Ποιοι είναι αυτοί? Πότε εμφανίστηκαν? Πώς ξεκίνησαν?
Η Έλενα Βασιλειάδη, ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης και η Ράνια Γκικοπούλου, ξεκινήσαν να παίζουν μαζί, κάθε Πέμπτη, από το Μάιο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2022 στο Mingus Cava Bar στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και σε άλλους χώρους («Ας πιούμε σ’ αυτό», Cabaret Voltaire), καθώς και σε ιδιωτικές/VIP εκδηλώσεις στην Αντίπαρο, στη Σέριφο, και στην Αθήνα! Έπειτα η Έλενα είχε μια πρόσκληση να τραγουδήσει σε ένα ιντερνετικό μουσικό event στην περίοδο της πρώτης καραντίνας, κι’ έτσι προέκυψε η ιδέα να κάνουν μερικά βιντεάκια στο μπαλκόνι του σπιτιού για να συμμετέχουν στο ιντερνετικό κάλεσμα. Τα βιντεάκια λοιπόν άρεσαν και στο ελληνικό κοινό, οπότε αυτό λειτούργησε ως κίνητρο για τα επόμενα βήματα του σχήματος!
• Τί θα ακούσεις όταν πάς στις συναυλίες τους?
Θα ακούσεις λαική μουσική της δεκαετίας του 1950 και 1960 κυρίως και τραγούδια που έγραψαν οι Βασίλης Τσιτσάνης, Μανώλης Χιώτης, Γιώργος Μητσάκης, Γιώργος Ζαμπέτας, Μάρκος Βαμβακάρης, Μάνος Χατζιδάκης, Μίκης Θεοδωράκης κ.α. Επίσης θα ακούσεις νέα τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Έλενας Βασιλειάδη με τίτλο «Δύσκολοι Καιροί», που θα κυκλοφορήσει σύντομα καθώς και τραγούδια που έχει τραγουδήσει στον «Τροχό» του Γιώργου Παπαντώνη.
• Τί θα πει Sweet Re-La-Re?
Σημαίνει γλυκό Ρε-Λα-Ρε που είναι το κούρδισμα του τρίχορδου μπουζουκιού που παίζει ο Αλέξανδρος μόλις τέσσερα χρόνια επαγγελματικά και που αγαπάει πολύ.
Aυτή τη Δευτέρα μαζί τους στο ακορντεόν ο σολίστ Dasho Kurti
Είσοδος 5 ευρώ   11/7 AT 10:30 PM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου