Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΣΙΝΕΜΑ ΤΕΚ #2 «BRUTALIA: Εργάσιμες μέρες»


 Η Σινεματέκ εγκαινιάζει την πρώτη σειρά ειδικών υβριδικών προβολών!

Ταινίες διαλεχτές και διαλεγμένες από την ομάδα της Σινεματέκ θα προβάλλονται πρώτα στην μεγάλη οθόνη παρουσία των δημιουργών τους (θα ακολουθεί Q+A με το κοινό) και έπειτα για περιορισμένη διάρκεια θα προβάλλονται ελεύθερα και online στο cinematek.gr.
ΣΙΝΕΜΑ ΤΕΚ #2:
«BRUTALIA: Εργάσιμες μέρες»,
του Μανώλη Μαυρή
19 Ιουλίου στις 23:00 στον κινηματογράφο Στέλλα με ελεύθερη είσοδο, παρουσία του σκηνοθέτη Μανώλη Μαυρή για Q+A με το κοινό
& 20 – 24 Ιουλίου ελεύθερα online στο cinematek.gr
Για την ταινία:
ΣΙΝΕΜΑ ΤΕΚ #2
Brutalia: Εργάσιμες Μέρες
Του Μανώλη Μαυρή
2021, 26λ.
ΣΥΝΟΨΗ:
Πανομοιότυπα κορίτσια ντυμένα με στρατιωτικά ρούχα εργάζονται κοπιωδώς. Μια μητριαρχική οικογένεια. Μια ολιγαρχική κοινωνία. Τι θα γινόταν αν αντικαθιστούσαμε τις μέλισσες με ανθρώπους; Η Άννα, μια εργάτρια μέλισσα που ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της εκπαίδευσης, παρακολουθεί το σύμπαν της κυψέλης μέσα στο οποίο ζει. Προσπαθεί να κατανοήσει τους κανόνες μιας κοινωνίας σκληρής και ανταγωνιστικής, να ενταχθεί στο σύνολο και να υπηρετήσει το "κοινό καλό". Αδυνατώντας, ωστόσο, να συναινέσει στη βιαιότητα που την περιβάλλει, καταδικάζεται στην απόλυτη μοναξιά και οδηγείται σε μία ριζική απόφαση.
ΒΡΑΒΕΙΑ:
Το «BRUTALIA, Εργάσιμες Μέρες» επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 60ου Semaine de la Critique στο Φεστιβάλ των Καννών και κέρδισε το βραβείο Canal+. Στο Φεστιβάλ της Δράμας απέσπασε τον Χρυσό Διόνυσο, το Onassis Film Development Grant, Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών, Τιμητική Διάκριση Σκηνικών και το βραβείο της Fipresci. Στις Νύχτες Πρεμιέρας βραβεύτηκε με βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη και Ειδική Μνεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Επίσης έχει βραβευτεί με το Best Film Award Silver Melies στο Razor Reel Flanders Film Festival, New Visions award στο Sitges Film Festival, Oblique Grand Prix και Young Jury Award στο Mecal Pro 2022 και Special Mention στο Gent Film Festival.
DIRECTOR’S BIO:
Ο Μανώλης Μαυρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε γραφιστική και κινούμενο σχέδιο στην Αθήνα και οπτική επικοινωνία στο Λονδίνο (MA). Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί σε σημαντικά φεστιβάλ ταινιών παγκοσμίως όπως το φεστιβάλ των Καννών, το BFI του Λονδίνου, το φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαράγεβο και το PÖFF (Tallinn Black Nights). Η τελευταία του ταινία «BRUTALIA, Εργάσιμες Μέρες» επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 60ου Semaine de la Critique στο Φεστιβάλ των Καννών και κέρδισε το βραβείο Canal+.
JUL 19 AT 11 PM – JUL 24 AT 11:45 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου