Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η αρχιμουσικός Γλυκερία Μωραϊτάκη διηύθυνε τη Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων στο 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

 
Η σπουδαία αρχιμουσικός Γλυκερία Μωραϊτάκη διηύθυνε με επιτυχία τη Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων στο 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης


Γλυκερία Μωραϊτάκη, μαέστρος - αρχιμουσικός

Η Γλυκερία ΜωραΪτακη γεννήθηκε στην Κόρινθο και ξεκίνησε μέσα από την Φιλαρμονική της πόλης της να μαθαίνει Σαξόφωνο και Κλαρινέτο. Έχει σπουδάσει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών. Είναι κάτοχος Πτυχίων Σαξοφώνου, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Δίπλωμα Σύνθεσης (Άριστα Παμψηφεί) και Πανεπιστημιακές Σπουδές. Είναι βραβευμένη συνθέτης καθώς έχει επενδύσει με την μουσική της θεατρικές παραστάσεις όπως τη Μήδεια και Δον Κιχώτη του Κ.Θ.Β.Ρ και πολλές άλλες θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης με τον Θεόδωρο Αντωνίου και Διεύθυνσης Φιλαρμονικής Ορχήστρας με τον L. Bly. Έχει συνεργαστεί με τους Γ. Μουζάκη, Γ.  Πετρόπουλο, Λ. Κηλαιδονη, Β. Λέκκα, τον διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο. κ.α.  Επίσης έχει διευθύνει την Φιλαρμονική Κορίνθου σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει παίξει ως μουσικός της S.S.D.σε φεστιβάλ σε Γαλλία, Βουλγαρία και Τουρκία. Από το 2004 Διευθύνει την Φιλαρμονική Κορίνθου και είναι μέλος στην ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ.Υ.Φ.Ο και στην ΠΕΜ- ΟΤΑ. 

Συγχαρητήρια στην αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του δήμου Κορινθίων Γλυκερία Μωραϊτάκη.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 και ώρα 8.30 μμ στη κεντρική πλατεία Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα διοργανωθεί το 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών !

Συμμετέχουν ( κατά σειρά εμφάνισης):
1) Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου
2) Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων
3) Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιαλείας
4) Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου
Σας περιμένουμε να απολαύσετε όμορφες μελωδίες από τις Φιλαρμονικές 🎺😊🥁🎷
Από αύριο Παρασκευή πρωί θα ξεκινήσουμε αναλυτικά τη παρουσίαση των φιλαρμονικών που θα συμμετέχουν καθώς και τα προγράμματα τους 🎷😃🥁🎺
Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Δερβένι


ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΕ.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Η Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δ. Κορινθίων ιδρύθηκε το 1948 υπό της δημαρχίας του κυρίου Νίκου Κοτσερώνη.
Σκοπός της τότε όπως και τώρα η εκμάθηση πνευστών και κρουστών οργάνων στα παιδιά του Δήμου μας , καθώς και η εμφάνιση της σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Δήμου της και όχι μόνο.
Από την Φιλαρμονική μας πέρασαν αξιόλογοι αρχιμουσικοί, με σημαντικότερο τον αείμνηστο Γιάννη Λιακώνη . Ήταν ο άνθρωπος που εκσυγχρόνισε τις σχολές μαθητιάς εισάγοντας σε κάθε όργανο εξειδικευμένους δασκάλους και ανανέωσε το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής.
Έκτοτε οι σχολές μας λειτουργούν με πτυχιούχους και διπλωματούχους δασκάλους.
Η Φιλαρμονική Δ. Κορίνθιων έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών Χαλκίδας - Χαλανδρίου - Καλλιθέας-Νέας Φιλαδέλφειας - Σίνδου – Βριλησσίων – Λούρου Πρεβέζης – Λιβαδειάς - Δερβενίου - Διεθνές Φεστιβάλ Κω καθώς και σε φεστιβάλ στην Βουλγαρία – Πολωνία -Ιταλία κ.α.
Έχει συμμετάσχει στις τιμητικές εορτές εξόδου Μεσολογγίου, καθώς και στις εορτές της παναγίας της θολοσκέπαστης στην Άνδρο και έχει παρουσιάσει την όπερα Ιλιαδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με αξιόλογα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως Λουκιανός Κηλαιδωνης , Γιώργος Μουζάκης , Γιάννης Πετρόπουλος και Βασίλης Λέκκας .
Η Φιλαρμονική μας από το 2017 επιλέχτηκε από τον διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο και το Γραφείο Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας να παρουσιάσει τις όπερες Τραχίνιες Κ Ιλιαδα .
Αποτελείται από 40 περίπου μουσικούς και από το 2004 την Διευθύνει η συνθέτης και Αρχιμουσικός Γλυκερία Μωραιτακη.
-Ποικίλο μουσικό πρόγραμμα αύριο από την Δημοτική Φιλαρμονική Κορίνθου!
1.Free world Fantasy
2.Christo Gitano
3.Η Μπαλάντα του Ούρι
4.Αν θυμηθείς τ’ονειρό μου
5.Υπομονή














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου