Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

JMS | Moby Doc


 Η Cinematek και το Jameson Irish Whiskey, με υπερηφάνεια παρουσιάζουν, τη σειρά µουσικών ντοκιµαντέρ Jameson Music Screenings.

18 Ιουλίου 2022 στη ΣΤΕΛΛΑ στις 21.00 +free Jameson drinks!
Moby Doc
Των Μόμπι & Ρομπ Γκόρντον Μπράλβερ
Με τη συμμετοχή του Ντέιβιντ Λιντς
2021, 92λ.
Για την ταινία:
Ένας πάνκης που μεταμορφώθηκε σε αρχιερέα της ηλεκτρονικής μουσικής
γυρνάει μια ταινία για τον εαυτό του!
Το Moby Doc είναι ένα υπαρξιακό, ειρωνικό και σουρεαλιστικό αυτοβιογραφικό πορτρέτο, με τον Moby να αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο και να αναστοχάζεται πάνω στην ταραχώδη προσωπική του ζωή: την εμβληματική μουσική του, τις μπάντες του underground πανκ, τις σόλο επιτυχίες που σκαρφάλωσαν στην κορυφή των τσαρτς, τις καταστροφικές συνέπειες της επιτυχίας, τον αγώνα του απέναντι στον εθισμό, και τον βέγκαν ακτιβισμό του.
Από το πρώτο ηλεκτρονικό του single “Go”, το 1991, μέχρι την υπνωτική και βελούδινη τέκνο του, ο Moby βοήθησε να οριστεί η μουσική μιας ολόκληρης εποχής, που κορυφώνεται με την απίστευτη επιτυχία του άλμπουμ “Play” το 1999, αφού έγινε το πιο εμπορικό άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών. Κι όμως, λίγα χρόνια νωρίτερα, ζούσε σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο, στη Νεά Υόρκη φτιάχνοντας remixes και προσπαθώντας να ξεφύγει από τα σκοτεινά παιδικά του χρόνια. Το 2008, η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών τον είχε πια καταβάλλει και παρά την τεράστια επιτυχία σκεφτόταν την αυτοκτονία… μέχρι να γειώσει ξανά τον εαυτό του μέσα από την μουσική και τον ακτιβισμό. Σαν πρώην φοιτητής φιλοσοφίας, αναρωτιόταν: αφού είχε όλα όσα ζητούσε, γιατί δεν ήταν ευτυχισμένος;
Το Moby Doc είναι ένα δημιουργικό, παράξενα offbeat χρονικό μιας ζωής στα άκρα. Γεμάτο υπαρξιακές συζητήσεις, εκπληκτικό συναυλιακό οπτικό υλικό, μουσικές μέσα από την τριακονταετή του πορεία, αντισυμβατική αφήγηση, ιδιότροπα animation, σπάνια κλιπς, και τις σκέψεις του φίλου του, Ντέιβιντ Λιντς, η ταινία συγκροτεί τη ζωντανή συζήτηση ενός ανθρώπου με το παρελθόν του. Ο Moby εμβαθύνει μέσα του και μοιράζεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια, μαύρο χιούμορ και μεγάλες δόσεις θεατρικότητας, το τι έχει ζήσει και γιατί οι απαντήσεις σε μερικές από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε ώς άνθρωποι, μπορεί να μην βρίσκονται στον τρόπο που ζούμε.
----
Jameson Music Screenings
Moby Doc
+free Jameson drinks!
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στις 21.00
Κινηματογράφος Στέλλα
Ταμείο, 5ε
**Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων Viva, 3ε
MONDAY, JULY 18, 2022 AT 9 PM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου