Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ιωάννης Μαρωνίτης: Στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το βραβείο Nelson Mandela 2020 του ΟΗΕ

 

Στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το βραβείο Nelson Mandela 2020 του ΟΗΕ. Το βραβείο δίδεται κάθε πέντε χρόνια σε προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας με αναγνωρισμένη προσφορά στην ανθρωπότητα.

Η τελετή απονομής, που είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε φέτος με κάθε επισημότητα στην Αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η απονομή έγινε στην Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, σε πανηγυρική συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Nelson Mandela.
Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση για την ανθρωπιστική προσφορά παγκοσμίως και δίδεται κάθε πέντε χρόνια σε προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας με αναγνωρισμένη προσφορά στην ανθρωπότητα. Η κυρία Βαρδινογιάννη με το αξιοθαύμαστο και συνεχές ανθρωπιστικό της έργο αποτελεί φάρο και οδηγό για τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Πρόκειται για μία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, της οποία η προσφορά είναι παράδειγμα για όλους. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ονόμασε το νέο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πολύκεντρο στο νέο κτίριο που δημιούργησε, "Πολυχώρος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη".
Ο χώρος εγκαινιάστηκε πριν λίγους μήνες από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Με τιμή,  Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου