Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης"


 Το σύνολο θα μελετήσει και θα ενορχηστρώσει δημιουργικά συνθέσεις από το ρεπερτόριο της Λόγιας Μουσικής της Κωνσταντινούπολης. Απευθύνεται σε μουσικούς που θέλουν να εμβαθύνουν στην πολυπολιτισμική μουσική παράδοση της Πόλης και στο σύστημα των μακάμ.

Επιμέλεια-συντονισμός: Ελένη Μπαΐλη
Διάρκεια: 21 Ιανουαρίου 2022 - 24 Ιουνίου 2022,
Ημέρα και ώρα: Παρασκευή 16:00-18:00
Κόστος: 20 € / μήνα (+ 10€ εγγραφή). Ειδική τιμή για μαθητές του ΚΕΜΦΑ: 15€/μήνα
Επίπεδο: Για τη συμμετοχή στο σύνολο απαιτείται ικανοποιητικό επίπεδο σε κάποιο ασυγκέραστο μουσικό όργανο (πχ. ούτι, πολίτικο λαούτο, πολίτικη ή κρητική λύρα, νέυ, βιολί, κανονάκι, κλπ.) ή φωνή. Ενδείκνυται οι συμμετέχοντες να έχουν βασικές γνώσεις τροπικών συστημάτων και ανάγνωσης του πενταγράμμου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ελένη Μπαϊλη γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1989. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές στην κλασική ευρωπαϊκή μουσική. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Τμήματος της Ανωτάτης Πατριαρχικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, με ειδίκευση στη Βυζαντινή Μουσική. Επίσης, είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής μουσικής του Πειραϊκού Συνδέσμου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα νέι με τους Omer Erdogdular, Χάρη Λαμπράκη και Αχιλλέα Τίγκα. Από το 2011 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορες ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής, αλλά και σε πολλά λαϊκά σχήματα, πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Από το 2021 είναι φοιτήτρια του ΠΜΣ: «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» με ειδίκευση στο νέι, στο ΕΚΠΑ.
Πληροφορίες και εγγραφές: τηλ. 2103231164, ώρες 16:00-21:00, ή στο filoi.laikon.organon@gmail.com.
Η διεξαγωγή των μαθημάτων πραγματοποιείται τηρώντας με αυστηρότητα τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ, τα οποία αφορούν όλες τις δομές πολιτιστικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης της χώρας. Σημειώνεται ότι, στους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων που υλοποιούνται με φυσική παρουσία, έχουν προβλεφθεί και εφαρμόζονται πλήρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης, ότι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε προληπτικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19, με rapid (με ισχύ 48 ωρών) ή μοριακό τεστ (με ισχύ 72 ωρών).
Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης"
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
Τηλ.: 210-3231164, e-mail: filoi.laikon.organon@gmail.com

#ΚΕΜΦΑ#kemanogianakis
FRIDAY, JANUARY 21, 2022 AT 4 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου