Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Τραγούδια της Μεσογείου

 

Τραγούδια της Μεσογείου

Μας ταξιδεύει με τη φωνή της η Ξανθούλα Ντακοβάνου
Στα κρουστά και σε πολλά ευφάνταστα όργανα ο Σόλης Μπαρκής
Στη φυσούνα με τα πλήκτρα - ακορντεόν, ο Ταξιάρχης Βασιλάκος
Ένα ταξίδι με τραγούδια σε ήχους και τοπία της Μεσογείου, από Ανατολή ως Δύση! Η Ξανθούλα Ντακοβάνου στη φωνή, ο Ταξιάρχης Βασιλάκος στο ακορντεόν κι ο Σόλης Μπαρκή στα κρουστά ερμηνεύουν από γαλλικές musette, αναγεννησιακά τραγούδια κι ιταλικές ταραντέλλες, μέχρι κλασικά οθωμανικά άσματα, ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια κι ιστορίες από την αραβοανδαλουσιανή παράδοση.
----- ------ -----
Η Ξανθούλα Ντακοβάνου είναι τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός με διεθνή καριέρα. Ασχολείται με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Έχει εκδώσει 3 προσωπικούς δίσκους στο Παρίσι (Trio Tzane, Anassa ensemble, Lamenta) με εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή τύπο κι έχει συμμετάσχει σε 12 ακόμα δίσκους ως καλεσμένη τραγουδίστρια, έχοντας συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Yann Arthus-Bertrand, Armand Amar, Magic Malik, Jean-François Zygel, Richard Galliano, Ballaké Sissoko, ARBF κ.α. αλλά και τους έλληνες δεξιοτέχνες Νίκο Φιλιππίδη, Ουρανία Λαμπροπούλου, Δήμο Βουγιούκα κ.α.
Ο Σόλης Μπαρκή είναι μουσικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Παίζει κρουστά της Μεσογείου, της Μεσογείου και της Αφρικής και το αυστραλέζικο dijiridoo, ενώ εστιάζει στα ηχοχρώματα και τις ηχητικές εικόνες. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συγκροτήματα (Μαγικό Χαλί, Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος κ.α.) και με σημαντικούς έλληνες και διεθνείς μουσικούς όπως οι Μιχάλης Νικολούδης, Βασίλης Ρακόπουλος, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Βαγγέλης Φάμπας, Νίκος Τουλιάτος, Νίκος Ξυδάκης, Τάκης Φαραζής, Μίμης Πλέσσας, Nana Simopoulos, Clio K. κ.α. Συνεργάζεται επίσης δισκογραφικά μεταξύ άλλων με τη Lamia Bedioui, ενώ συμμετέχει σε θεατρικές και χορευτικές και παιδικές παραστάσεις.
Ο Ταξιάρχης Βασιλάκος είναι μουσικός από τρυφερή ηλικία (ακορντεόν, πιάνο), χορευτής (Κρατική Σχολή Χορού, υπότροφος ΙΚΥ στην Γαλλία) και χορογράφος, αλλά και απόφοιτος Μουσικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διεθνείς συμμετοχές τόσο σαν χορευτής όσο και σαν μουσικός. Οι χορογραφικές του δουλειές στο σύγχρονο χορό διακρίνονται για τη μουσικότητα της γραφής, και δανείζονται στοιχεία τόσο νεοκλασσικά όσο και παραδοσιακά, ενώ έχουν παιχτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές ελληνικής αλλά και γαλλικής παραγωγής. Είναι επίσης παιδαγωγός, τόσο στη μουσική όσο και στο χορό, πτυχιούχος του Centre National de la Danse στο Παρίσι.
Παρασκευή 30/12 στις 9:00μ.μ.
*** Δεν γίνονται κρατήσεις
Η πόρτα ανοίγει στις 9:00
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά


Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87-Εξάρχεια
fb: Zita Pi
zita.p87@gmail.com
tel.6980665404 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου