Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Δήμο Περιστερίου «Περιστέρι Πολλών Αστέρων!»

 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Με επιτυχία παρουσιάστηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με διάσημες μελωδίες και έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου «Περιστέρι Πολλών Αστέρων!».

Η Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείου) στη στάση Μετρό Περιστέρι είχε κατακλυστεί από κόσμο. Μικροί και μεγάλοι όλοι μαζί τραγούδησαν τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες με το εξαιρετικό επιτελείο λυρικών τραγουδιστών. Μέσα σε ένα εορταστικό περιβάλλον με την φάτνη, το καρουζέλ, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα φωτισμένα αστέρια ο Δήμος Περιστερίου προσφέρει στους δημότες ότι καλύτερο και εξαιρετικό για τα Χριστούγεννα.  

Στην υπέροχη αυτή συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου ερμηνεύτηκαν μελοποιημένα χριστουγεννιάτικα ποιήματα των Κωστή Παλαμά, Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, Κώστα Κρυστάλλη, χορωδιακά από το Ορατόριο: Φως της Χριστιανοσύνης την όπερα Ιλιάδα του Ομήρου και διάσημα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, Joy to the world, Feliz Navidad, Last Christmas - Wham!, So this is Christmas - John Lennon.

Συμμετείχαν οι λυρικοί τραγουδιστές, Ρέα Βουδούρη, Παναγιώτης Διπλάρος, Μαρία Κιόρογλου, Νίνα Γιατρά, Γιάννης Δάρρειος, Διονύσης Μηλιδάκης, Αργύρης Κοντονικολάου, Σοφία Μουτάφη. Την μουσική διεύθυνση έκανε ο εξαιρετικός πιανίστας Χάρρυ Τζιάνν, ο συντονισμός ήταν της σοπράνο Ρέας Βουδούρη, και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.

Επίσης ερμηνεύτηκαν τα Κάλαντα Χριστουγέννων, το τραγουδι Παρθενώνας σε ποιήσει Κ. Παλαμά αφιερωμενο στην επιστροφη των Γλυπτων του Παρθενωνα, Ξημέρωσαν Χριστούγεννα, Χριστούγεννα του χωριού, Το έλατο, Τρίγωνα Κάλαντα «Jingle Bells», Υμνος του Χριστού, Ασπίδα του Αχιλλέα. Οι ερμηνείες των τραγουδιστών ήταν υπέροχες και ενθουσίασαν το κοινό που τραγουδούσε και επευφημούσε συνέχεια τους τραγουδιστές και ζητούσε κι άλλα τραγούδια. Έτσι πολλά τραγούδια ξαναερμηνεύτηκαν δυο και τρεις φορές. Αυτό έδειξε την απόλυτη επιτυχία της μουσικής αυτής βραδιάς του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου