Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Πανελλήνιο Περιοδικό «ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ»

 

ΠΑΤΡΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τρεις Χιώτες, αυτή τη φορά, ο ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ, Σκηνοθέτης, ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ, κορυφαίος Φιλοτελιστής, ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΕΣ, Καθηγητής- Ιστορικός και δυο αδελφοποιτοί ο ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ, Καθηγητής-Ιστορικός και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ, Σκηνοθέτης, στην ίδια πόλη, την όμορφη Πάτρα, στα «Παλαιά Σφαγεία», παρουσιάζουν την Έκθεση: «ΣΜΥΡΝΗ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (1919-1922)», από τις 6 έως 15 Δεκεμβρίου, καλεσμένοι από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανελλήνιο Περιοδικό «ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ».
Την Έκθεση αυτή, έχει δημιουργήσει το «Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού “ΙΩΝΙΑ”», που απαρτίζεται από 260 επίλεκτα μέλη της ελληνικής και διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και Σκηνοθέτες, Πρέσβεις και άλλους διαπρεπείς στο χώρο τους επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημιουργούς, γενικά, που προσφέρουν, αμισθί – στο πλαίσιο Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας – ποικιλώνυμες δράσεις, κύρια, στο ακριτικό Αιγαίο, αλλά και σ΄ όλη την επικράτεια, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές εντός και εκτός των «τειχών» .
Η εν λόγω έκθεση ταξιδεύει σ΄ όλη την Ελλάδα, καθώς και τα Πανεπιστήμια της χώρας. Διακαής μας στόχος να δώσουμε την ευκαιρία στους κατοίκους ─ μικρούς και μεγάλους, μαθητές και φοιτητές ─ να κοινωνήσουν Ιστορική Συνείδηση, που τόσο έχουμε ανάγκη, αφού η Ιστορική και η Εθνική Συνείδηση αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος, αφού η αυτογνωσία από την πρώτη οδηγεί στη δεύτερη. Δεν κατοικούμε, άλλωστε, μια χώρα, κατοικούμε μια Γλώσσα και μια Ιστορία...
Είσοδος, ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!
Χρίστος Στεργ. Μπελλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου