Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Βραβεύτηκε η πιανίστα Μάνια Χαντζέρη από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

 

ΜΑΝΙΑ ΧΑΝΤΖΕΡΗ, πιανίστα

Πτυχιούχος πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί στην τάξη του Ανδρέα Πριονά και πτυχιούχος φούγκας με Άριστα στην τάξη της Άννας Ξανθάκη, ενώ είναι επί πτυχίω στο φλάουτο στην τάξη της Ρένη Τσαλαπάτη στο ωδείο Χ.Α.Ν στη Νίκαια. Παράλληλα, σπουδάζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ). Συμμετέχει ενεργά σε χορωδία και ορχηστρικά σύνολα. Τέλος, τα τελευταία χρόνια διδάσκει θεωρία της μουσικής και πιάνο. Έχει ερμηνεύσει έργα των Λούντβιχ βαν Μπεττόβεν, Αράμ Χατσατουριάν, Φέλιξ Μέντελσον Capriccio Brillante Op. 22 και Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Έχει ερμηνεύσει έργα Παναγιώτη Καρούσου με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κορίνθου υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη στην Αρχαία Κόρινθο. 

Ιωάννης Μαρωνίτης - Μυσταγωγικό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Δήμο Γαλατσίου

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021. Με επιτυχία και πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Δήμου Γαλατσίου με τον διεθνή οργανισμό INTERNATIONAL ACTION ARTΤο πρόγραμμα άνοιξε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART, παρουσιάζοντας τους συντελεστές πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα από τον μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος του "Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ". Ο κόσμος τραγουδούσε και χειροκροτούσε τους υπέροχους λυρικούς καλλιτέχνες ενθουσιασμένος. Στο τέλος της συναυλίας απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους καλλιτέχνες από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART. Οι καλλιτέχνες που ενθουσίασαν το κοινό ήταν ο σπουδαίος βαρύτονος Πέτρος Σαλάτας, η υψίφωνος Ρέα Βουδούρη, ο τενόρος Michael Wade Lee, και η μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη. Τους καλλιτέχνες συνόδευσε άρτια στο πιάνο η πιανίστα Μάνια Χαντζέρη.

Ερμηνεύτηκαν διάσημες μελωδίες και έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου: Ω Έλατο "O Christmas Tree" (Christmas carol), Michael Wade Lee - Χριστούγεννα του Χωριού (Κωνσταντίνος Χατζόπουλος) Π. Καρούσος, Ρέα Βουδούρη - Χριστούγεννα (Κωστής Παλαμάς) Π. Καρούσος, Πέτρος Σαλάτας - Kόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων) Π. Καρούσος, Ρέα Βουδούρη – Άρια της Ωκεανίδας από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου Π. Καρούσος, Κατερίνα Μποτώνη – Άρια της Αλκμήνης από την όπερα «Τραχίνιες» του Σοφοκλή Π. Καρούσος, Κατερίνα Μποτώνη & Michael Wade Lee - Άγια Νύχτα, Ύμνος στο Χριστό από το Ορατόριο το Φως της Χριστιανοσύνης του Παναγιώτη Καρούσου,Τρίγωνα Κάλαντα «Jingle Bells».

Club for UNESCO of Piraeus and Islands "building peace in the minds of people" ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ και INTERNATIONAL ACTION ART και MUNICIPALITY OF GALATSI (ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ) - “AVE MARIA” CHRISTMAS OPERA GALA MARIA CALLAS - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - DECEMBER 2021 | 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021. Από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2022. Στο χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Γαλατσίου (Παπαφλέσσα – Φαύνου – Κυμοθόης) - Πλατεία «Μανώλη Γλέζου – Ελευθερίας». Performed famous melodies and works by composer Panagiotis Karousos. Michael Wade Lee, Petros Salatas, Rea Voudouri, Katerina Botoni. Piano: Mania Chantzeri | Artistic direction: Panagiotis Karousos. 

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων δίνονται προς τιμήν της σε ταλαντούχους Έλληνες λυρικούς καλλιτέχνες με την παρότρυνση της προσφοράς στον χώρο που μεγαλούργησε η Μαρία Κάλλας. Η συμβολή της Μαρίας Κάλλας στην όπερα ήταν τόσο μεγάλη που άλλαξε την ιστορία της όπερας ώστε σήμερα να μιλούμε για πριν και μετά την Μαρία Κάλλας. Ευχαριστούμε το Δήμο Γαλατσίου και το Δήμο Νίκαιας για την ευγενική παραχώρηση αίθουσας προβών. Με τιμή Ιωάννης Μαρωνίτης Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου