Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

"Αναζητώντας την αθανασία - Η τέχνη του πορτραίτου στις συλλογές του Λούβρου"

 

Χθες, έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery: Η έναρξη λειτουργίας της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων, 2000 τετραγωνικών μέτρων, με την επωνυμία "Ίδρυμα Αντώνιος Κομνηνός".

Το πρόγραμμα περιοδικών εκθέσεων ξεκινά με την έκθεση "Αναζητώντας την αθανασία - Η τέχνη του πορτραίτου στις συλλογές του Λούβρου" που εγκαινίασε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Katerina Sakellaropoulou, κι ενώ ήδη τρέχει η έκθεση: "Παρίσι - Αθήνα 1675-1919. Η γέννηση της νεότερης Ελλάδας" στο Μουσείο του Λούβρου Musée du Louvre μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.
Η συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου, ενός από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, είναι εξαιρετικά σημαντική στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ελληνικού πολιτισμού, αλλά έχει και υψηλή συμβολική σημασία, υπογραμμίζοντας τις στενές σχέσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας στον χώρο του πολιτισμού, μια σχέση που σκοπεύουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω, στο πεδίο του σύγχρονου πολιτισμού.
Αλλά και η έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα εδώ θα δώσει τη δυνατότητα στους Αθηναίους, στις Αθηναίες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να δουν από κοντά πολύ σημαντικά έργα που διατρέχουν τρεις χιλιετίες. Είναι μια έκθεση μεγάλης εικαστικής σημασίας, που όμως έχει και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πολιτικές, ιστορικές και κοινωνικές διαστάσεις.
credits πρώτης φωτογραφίας: Θωδωρής Μανωλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου