Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Τα μαθήματα πιάνου στα Μουσικά Σχολεία αυτοσχεδιάζουν εορταστικά

 


H ομάδα της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία σας προσκαλεί σε Σεμινάριο Παιδαγωγικής του Πιάνου με τίτλο: «Τα μαθήματα πιάνου στα Μουσικά Σχολεία αυτοσχεδιάζουν εορταστικά» με εισηγήτρια την Αθηνά Φυτίκα, Αν. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής του Πιάνου του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. – 13:30 μ.μ. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές του Υποχρεωτικού Πιάνου και Πιάνου Επιλογής των Μουσικών Σχολείων, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις τεχνικές του γύρω από τον αυτοσχεδιασμό και να εστιάσει στο θεματικό / εορταστικό ρεπερτόριο της περιόδου των Χριστουγέννων.

Απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας μέχρι και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 20:00: https://forms.gle/ojVSy5HZ7DQj6smH7
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους/στις συμμετέχοντες/ουσες και θα σταλεί σύνδεσμος Zoom μία μέρα πριν την έναρξη της ημερίδας.
Μπορείτε να δείτε την περίληψη και το βιογραφικό της εισηγήτριας εδώ:
Η Αθηνά Φυτίκα σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α. Έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό της τίτλο από το Florida State University, και η διατριβή της πραγματεύεται ζητήματα ιστορίας και διδακτικής των δακτυλισμών. Έχει παρουσιάσει σειρά ρεσιτάλ–διαλέξεων και ανακοινώσεων πάνω σε θέματα παιδαγωγικής του πιάνου σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σχετικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Καλλιτεχνικά, προωθεί έργα Ελλήνων συνθετών για πιάνο, με συναυλίες και ηχογραφήσεις. Επαγγελµατικά ασχολήθηκε µε τη διδασκαλία µουσικής σε όλες τις βαθµίδες εκπαίδευσης, καθώς και με τη διδασκαλία πιάνου σε ωδεία. Επιστηµονικά, ασχολείται κυρίως µε τη µεθοδολογία για τη διδακτική πιανιστικών δεξιοτήτων, καθώς και µε την μελέτη, προβολή και αξιοποίηση του ελληνικού ρεπερτορίου για πιάνο. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΔΙΒΙΜ παιδαγωγικής πιάνου του Ιονίου Πανεπιστημίου και υπηρετεί ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής του Πιάνου στο Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστηµίου.
Περιγραφή Σεμιναρίου:
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν επιγραμματικά τα παιδαγωγική οφέλη από τη χρήση του αυτοσχεδιασμού στα μαθήματα πιάνου των μουσικών σχολείων. Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί σε ενδεικτικό υλικό κατάλληλο για αυτοσχεδιασμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα διαφορετικά επίπεδα του μαθήματος, με έμφαση στο θεματικό / εορταστικό ρεπερτόριο της περιόδου των Χριστουγέννων. Θα δοθεί η δυνατότητα διάδρασης με το υλικό και η συζήτηση προτάσεων από όλους τους συμμετέχοντες.
Κόστος παρακολούθησης:
Μέλη της ΕΕΜΕ: Δωρεάν
Μη μέλη της ΕΕΜΕ:
- δωρεάν συμμετοχή εφόσον γίνετε μέλος της ΕΕΜΕ για το 2022, με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα και αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και την ένδειξη: ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2022 (τα έξοδα μεταφοράς από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον εντολέα)*
ή
- καταβολή του ποσού των 10 ευρώ στον λογαριασμό της ΕΕΜΕ στην Εθνική Τράπεζα με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και την ένδειξη: Σεμινάριο Παιδαγωγικής του Πιάνου
(τα έξοδα μεταφοράς από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον εντολέα)*
Εθνική Τράπεζα Λογαριασμός: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση
BIC: ETHGRAA
IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557
*εάν πραγματοποιείτε την κατάθεση από άλλη τράπεζα (πλην την Εθνικής) θα στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στη διεύθυνση info@eeme.gr ώστε να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σας.
SUNDAY, DECEMBER 12, 2021 AT 11 AM – 1:30 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου