Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ιωάννης Μαρωνίτης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - «Πολυχώρος Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

 

Με μια συγκινητική και σεμνή τελετή, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εξαώροφου κτιρίου Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πειραιά, καθώς και του «Πολυχώρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς και αρωγής της κυρίας Βαρδινογιάννη στο έργο των Δομών.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη στην είσοδο του νέου κτιρίου όπου η κυρία Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής του «Πολυχώρου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Αμέσως μετά μετέβησαν στον έκτο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται ο «Πολυχώρος Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την τελετή των εγκαινίων.
Παρόντες ήταν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, π. Νήφων Καπογιάννης που τέλεσε τον Αγιασμό.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των Δομών στον Πειραιά οι οποίες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους και μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει στέγη σε περισσότερους από 550 άστεγους συμπολίτες μας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για στέγαση, τροφή, ιατρική περίθαλψη αλλά και επιμόρφωση με σκοπό την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.
Αμέσως μετά ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους των Δομών: στις αίθουσες διδασκαλίας, τα υπνωτήρια, τα γραφεία του διοικητικού προσωπικού, το ιατρείο, το φαρμακείο, τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης, τις κουζίνες και το κοινωνικό παντοπωλείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου