Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ιωάννης Μαρωνίτης - Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Δήμο Γαλατσίου


Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021. Με επιτυχία παρουσιάστηκε Χριστουγεννιάτικη συναυλία με διάσημες μελωδίες και έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Δήμου Γαλατσίου με τον διεθνή οργανισμό INTERNATIONAL ACTION ART.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART, παρουσιάζοντας τους συντελεστές που ερμήνευσαν τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου, μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους ποιητές αφιερωμένα στα Χριστούγεννα και γνωστές μελωδίες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος του "Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ".

Ο κόσμος τραγούδησε με τους καλλιτέχνες ενθουσιασμένος σε μια εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στο τέλος της συναυλίας απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους καλλιτέχνες από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART. Οι βραβευμένοι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήταν η υψίφωνος Ρέα Βουδούρη, ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος, η Κυριακή Βλαχογιάννη, και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος. Τους καλλιτέχνες συνόδευσε άρτια στο πιάνο η πιανίστα Μάνια Χαντζέρη.

Ερμηνεύτηκαν διάσημες μελωδίες και έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου: Ύμνος στο Χριστό (Ορατόριο το Φως της Χριστιανοσύνης), Κυριακή Βλαχογιάννη - Aνάμνησης (Διονύσιος Σολωμός), Νίκος Αναγνωστόπουλος - Χριστούγεννα του Χωριού (Κωνσταντίνος Χατζόπουλος), Θεόδωρος Μπιράκος - Oδοιπόρος (Παύλος Νιρβάνας), Ρέα Βουδούρη - Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης), Κυριακή Βλαχογιάννη - Νίκος Αναγνωστόπουλος - Άγια Νύχτα, Νίκος Αναγνωστόπουλος - Παρθενώνας (Κωστής Παλαμάς «Ουράνια»), Κυριακή Βλαχογιάννη - Ξημέρωσαν Χριστούγεννα (Κώστας Κρυστάλλης), Θεόδωρος Μπιράκος - No te amo (Πάμπλο Νερούδα), Ρέα Βουδούρη - Χριστούγεννα (Κωστής Παλαμάς), Kόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων), Τρίγωνα Κάλαντα «Jingle Bells».

 Από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2022. Στο χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Γαλατσίου (Παπαφλέσσα – Φαύνου – Κυμοθόης) - Πλατεία «Μανώλη Γλέζου – Ελευθερίας»

Christmas Concert with songs by composer Panagiotis Karousos and Christmas carols.

Performed famous melodies and works by composer Panagiotis Karousos

Singers: Rea Voudouri, Theodoros Birakos, Kiriaki Vlachogianni, Nikos Anagnostopoulos.

Piano: Mania Chantzeri | Artistic direction: Panagiotis Karousos 

Ευχαριστούμε το Δήμο Γαλατσίου και το Δήμο Νίκαιας για την ευγενική παραχώρηση αίθουσας προβών

Με τιμή Ιωάννης Μαρωνίτης Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου