Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Future Electronics Festival

 

The Institute for Experimental Arts

Future Electronics Festival
audio-visual LIVE techno action
George Apergis
Stefan Torto
Stutter Monk
Atypikal
Whodoes
Πέμπτη 30/12
ώρα έναρξης 23.00
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
Ρ. Παλαμήδη 2- Ψυρρή
Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών καλεί στο Θέατρο Εμπρός μερικούς από τους σημαντικότερους παραγωγούς techno και ηλεκτρονικής μουσικής της εποχής μας σε μια ολονύχτια χορευτική συναυλία, μια audio visual εμπειρία αφιερωμένη στο παρόν και το μέλλον της undeground σκηνής.

GEORGE APERGIS / EMEX - Modular Expansion
Ο George Apergis είναι ο ιδρυτής της Modular Expansion, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και με 20ετή ιστορία στην Techno σκηνή. Οι κυκλοφορίες του “Quelle”, “Ekhowax” και “Waxtrax” στη Modular Expansion με remixes από τους Truncate, Zadig, Johannes Volk, NX1 είχαν υποστήριξη από μεγάλα ονόματα όπως οι Juan Atkins, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Josh Wink, Marcel Dettmann, Nina Kraviz, Chris Liebing, Dubfire, Umek και Tommy Four Seven. Μεγάλη επιτυχία είχε και η συνεργασία του με τον Alexander Kowalski “Abduction of Europa” το 2020 για λογαριασμό της Made of Concrete. Έχει επίσης κυκλοφορίες σε καταξιωμένες εταιρίες όπως Paranoid Dancer, Bellboy, In fact, unGleich, Omega Audio, Audio Therapy, Sabotage.
Από το 2013 επιμελείται τα αναγνρισμένα παγκοσμίως Modular Expansion Podcast με πληθώρα sets καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Το 2015 δημιούργησε το EMEX project, έχοντας ήδη πολλές κυκλοφορίες σε labels όπως Modular Expansion, Etruria Beat, Credo, SYXT, Demarcation και Konsequent. Παίζει μόνο με βινύλια και έχει μοιραστεί τα decks με καλλιτέχνες όπως οι Adam Beyer, The Advent, Brian Sanhaji, Drumcell, Truncate, Terence Fixmer, Ø [Phase], Psyk, dj Rolando, Shifted, Alexander Kowalski, Gary Beck, Carl Cox και άλλους. Έχει πολλές εμφανίσεις σε πολύ γνωστά Club του Βερολίνου, όπως είναι τα Berghain, Tresor, Suicide Circus και Sisyphos, στα clubs Moog, Macarena στην Βαρκελώνη καθώς επίσης και σε διάφορα clubs Λονδίνο, Μόσχα, Βαρσοβία, Ρώμη και φυσικά στα καλύτερα clubs και festivals στην Ελλάδα.
https://www.facebook.com/ModularExpansion
https://www.facebook.com/george.apergis.page
ATYPIKAL
Οι Atypikal αποτελούν την πρόσφατη μουσική σύμπραξη των Γιώργου Δεληγιάννη και Νίκου Καραντάνου με έδρα την Αθήνα και δημιουργούν μέσα από υπνωτικές techno διαδρομές. Έχουν κυκλοφορήσει την μουσική τους σε labels όπως Koslif, Diffuse Reality, No Way Records, Corpus Black. Η δημιουργικότητά τους στηρίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στην διεπαφή και αλληλεπίδραση με hardware αναλογικά συνθεσάιζερ και modular συστήματα σύνθεσης ήχου. Ο Γιώργος Δεληγιάννης είναι έμπειρος μουσικός και μηχανικός μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής με δισκογραφία υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Cydelix. Δισκογραφεί από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και έχει συμμετάσχει σε μουσικά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως Α&R της Koslif (Αthens based Techno label) επιδιώκει την καταλληλότερη επιλογή έργων για τις δισκογραφικές κυκλοφορίες της εταιρίας. Είναι παράλληλα καθηγητής στον εκπαιδευτικό οργανισμό SAE Athens - Creative Media College με ειδίκευση στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Νίκος Καραντάνος διαθέτεi πολυετή εμπειρία σε πληθώρα παραγωγών ηλεκτρονικής μουσικής στην εγχώρια δισκογραφία σε underground και mainstream κυκλοφορίες. Είναι μελετητής των εξελίξεων στην μουσική τεχνολογία και εκφράζεται καλλιτεχνικά μέσω αυτής.
https://www.facebook.com/Atypikalmusik
https://koslif.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/CydelixakaGeedel
STEFAN TORTO
Γενννημένος στην Αθήνα και αυτοδίδαχτος σε κιθάρα, πιάνο, κρουστά και μουσική τεχνολογία απο 7 ετών. Σαν Stefan Torto έχει κυκλοφορήσει 7 albums και 6 E.Ps ηλεκτρονικής/ οργανικής μουσικής. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από ένα εύρος ηχητικών δυναμικών, ενώ στο φετινό Future Electronics Festival θα μας παρουσιάσει την χορευτική πλευρά του. Αρκετά κομμάτια του έχουν κυκλοφορήσει σε συλλογές του εξωτερικού σε Μεξικό, Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία και Αμερική.�Σαν sound designer δημιουργεί βιβλιοθήκες ήχων και μουσικά virtual όργανα (vst) τα οποία χρησιμοποιούνται από συνθέτες ταινιών και μουσικούς σε όλο τον κόσμο.
Σαν συνθέτης και μουσικός επί σκηνής αλλά και ως sound designer, έχει συμμετάσχει σε θεατρικα έργα και πεpιοδιες όπως οι Πέρσες (Λ. Κονιόρδου), Θεσμοφοριάζουσες (Σ. Χατζάκης), Ιππόλυτος (Λ.Κονιορδου), Deva (Silvia Matsi), Τελευταία μαύρη γάτα (ομάδα ΙΔΕΑ, Ε.Τριβιζάς) καθώς και σε πολλές άλλες παραστάσεις σε Ελλαδα και εξωτερικο, ενώ έχει επενδύσει μουσικά video παραγωγές γνωστών ομίλων (National Geographic, Micrososoft, Nike, OTE, Redbull, Vodafone κ.α.) σε mapping projection, hologram και virtual reality παρουσιάσεις.�
https://www.stefantorto.com
WHODOES
Ο Whodoes, είναι πολυοργανίστας μουσικός της avnatgarde και ηλεκτρονικής μουσικής με έδρα την Αθήνα. Στο ενεργητικό του, πέραν της προσωπικής του δισκογραφίας που αποτελείται ήδη από τέσσερα ολοκληρωμένα LP's, έχει συνθέσει μουσική για αρχαία ελληνική τραγωδία, σύγχρονα θεατρικά έργα, ντοκιμαντέρ, απαγγελία ποίησης, χορευτικές performance και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι συνθέσεις του συνδυάζουν το ρυθμικό στοιχείο της ηλεκτρονικής μουσικής με ενορχηστρώσεις φυσικών οργάνων που ταξιδεύουν τον ακροατή σε ονειρικά κινηματογραφικά τοπία . Παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα με δοξάρι βιολιού, μεταλλικό κύλινδρο και άλλα αντικείμενα, μαζί με την χρήση της μουσικής τεχνολογίας και των συνθεσάιζερ, σφραγίζει τον προσωπικό του ήχο με τον οποίο συνθέτει και παρουσιάζει επί σκηνής την μουσική του προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.
Συμμετέχει στο multimedia spoken word duo Τάσος Σαγρής + Whodoes. Με την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους "Φαινομενολογία της Γκιλοτίνας" έχουν ήδη ταξιδέψει σε 15 χώρες για συναυλίες, video εγκαταστάσεις και συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ.
Ο Whodoes αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον καινούργιο του solo δίσκο "Sky Connected" o οποίος σηματοδοτεί ένα πέρασμα σε deep techno ατμόσφαιρες. Δείγμα αυτής της νέας του δουλειάς θα παρουσιάσει στο φετινό Future Electronics Festival.
https://whodoes.bandcamp.com/
SΤUTTER MONK
Stutter Monk είναι το νέο Dark, Techno, Modular project του Νίκου Χαλντούπη (TheMute). Composer/Sound Designer για TouchLoops, Native Instruments, Online Music Foundry, Dreadbox & Steinberg, με δισκογραφία σε 33 Recordings, Craton Records, Nutty Wombat και Man out of a Man.
www.facebook.com/stutter.monk.667
https://soundcloud.com/nikolas-haldoupis
_____
Σεξιστικές, ομοφοβικές και παραβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές. Αν πέσει στην αντίληψη σας κάποια ανάλογη κατάσταση παρακαλούμε ειδοποιήστε αμέσως τα άτομα στο μπαρ της εκδήλωσης.
Διοργάνωση:
+the Institute for Experimental Arts
http://theinstitute.info
Το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] (Τhe Institute for Experimental Arts) είναι μια πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης και έρευνας στα πεδία του θεάτρου, της εικαστικής performance, των multi media εγκαταστάσεων, της ποιητικής επιτέλεσης και της θεωρίας της Τέχνης. Το Ινστιτούτο όντας μια ανοιχτή συνάντηση ποιητών-συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, τεχνικών/συντελεστών, performance artists, φωτογράφων, εικαστικών του video art και αναλυτών της σύγχρονης Τέχνης, των media και της επικοινωνίας σκοπό έχει την κατασκευή καταστάσεων, την κατάθεση ερμηνευτικού και εκπαιδευτικού έργου, την καλλιέργεια της ριζοσπαστικής θεωρίας /καλλιτεχνικής πράξης και την επικοινωνία με ένα ευρύτερο κοινωνικό σώμα που θα υπερβαίνει τα στεγανά και τους περιορισμούς της εμπορευματικής και καθεστωτικής κυρίαρχης κουλτούρας.
Η παράσταση ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Franz Kafka) σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή και παραγωγή του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Franz Kafka (Πράγα) ξεκινά το Σαβ. 15/1/2022 στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ- info: https://theinstitute.info/?p=4124
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ την νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τον πειραματικό κινηματογράφο και την βίντεοποίηση http://filmpoetry.org
THURSDAY, DECEMBER 30, 2021 AT 11 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου