Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Underground Youth Orchestra - Master classes στο Μέγαρο Μουσικής

 

MASTER CLASSES

Η Underground Youth Orchestra επεκτείνοντας την εκπαιδευτική της δραστηριότητα συνεχίζει μια σειρά από master classes με καθηγητές από την Ευρώπη, με στόχο την διαρκή εξέλιξη των μελών της ορχήστρας.
Δυνατότητα συμμετοχής στα master classes, παρέχεται στα μέλη της ορχήστρας αλλά και σε ένα επιλεγμένο αριθμό νέων μουσικών.
Το δεύτερο master class για βιολί θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου με τον Wolfgang Schröder στο Μέγαρο Μουσικής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Wolfgang Schröder
Γεννημένος σε νοτιογερμανική οικογένεια, ο Wolfgang Schröder ξεκίνησε τις πρώτες σπουδές με τους γονείς του. Σε νεαρή ηλικία η Ana Chumachenko έγινε η δασκάλα του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του ως βιολιστή.
Στη νεαρή ηλικία των 17 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον γερμανικό κρατικό διαγωνισμό Jugend musiziert (Η νεολαία κάνει μουσική) και εν συνεχεία, υποτροφία στη Διεθνή Μουσική Ακαδημία Menuhin (IMMA). Έχει παίξει μαζί με τους Yehudi Menuhin και Alberto Lysy, τόσο ως σολίστ όσο και ως μουσικός δωματίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Barbican Center, Λονδίνο), στη Νότια Αμερική (Teatro Colon, Buenos Aires) και πολλές άλλες.
Μετά την αποφοίτησή του από το IMMA, συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ υπό τον καθηγητή Sandor Vegh και στη συνέχεια στη Σχολή Μουσικής Mannes στη Νέα Υόρκη υπό τον καθηγητή Aaron Rosand.
Η σόλο καριέρα του Wolfgang Schröder περιλάμβανε παραστάσεις με τη Φιλαρμονική της Βαυαρίας, τη Φιλαρμονική του Μονάχου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στουτγάρδης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας, την Ορχήστρα Δωματίου Talich, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δωματίου της Πολωνίας , τη Kammerorchester Basel, τη Rubinstein Phil harmony Lodz, τη Φιλαρμονική Δωματίου του Salzburg, Camerata Salzburg, τη Συμφωνική της Νυρεμβέργης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Καΐρου, Ισραηλινό Σύνολο Σολίστ , Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική Ορχήστρα Ταϊλάνδης κ.λπ. Ήταν επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECCO) από το 1993-1995 και έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αναγνωρισμένες περιοδείες συναυλιών παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Vladimir Ashkenazy, ο Andrey Boreyko, ο Daniel Raiskin, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.
Ως ενεργός μουσικός δωματίου, το 1992 ίδρυσε το Belcanto String Trio και από το 1996 έως το 2005 έπαιζε τακτικά ως βιολιστής του Trio Parnassus. Τον Σεπτέμβριο του 2001 το Trio Parnassus έλαβε το διάσημο βραβείο Echo Classic για την πλήρη ηχογράφηση του πιάνο τρίο του Schumann.
Ως σολίστ και μουσικός δωματίου Wolfgang Schröder εμφανίζεται σε μουσικά κέντρα όπως η «Philharmonie» στο Βερολίνο, το Concertgebouw στο Amsterdam, το«Konzerthaus» στη Βιέννη, στο «Great Performers Series» στο Lincoln Center New York, στο «Frick Collection» Museum στη Νέα Υόρκη, στο “Masters Series” στο London`s Wigmore Hall, στο London Barbican Hall, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας αλλά και στο “Teatro Colon” στο Μπουένος Άιρες.
Στους συνεργάτες μουσικής δωματίου του Wolfgang Schröder περιλαμβάνονται καλλιτέχνες όπως μεταξύ άλλων οι Wenzel Fuchs, Vladimir Mendelssohn, Benjamin Schmid, Alex Karr, Cyprien Katsaris, Julian Rachlin, Janine Jansen, Daniel Raiskin, Ramon Jaffe, Andreas Frölich, Elisaveta Blumina, Levon Chilingirian Zvi και Gustav Rivinius και Sennu Laine. Επίσης, είναι τακτικά καλεσμένος σε μεγάλα φεστιβάλ μουσικής δωματίου όπως το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Kuhmo στη Φινλανδία, το Σεμινάριο Ανοιχτών Μουσικών Δωματίου στο Prussia Cove (Αγγλία), το Φεστιβάλ Hopfgarten (Αυστρία), το Φεστιβάλ Moritzburg στη Γερμανία, το Φεστιβάλ West Cork στην Ιρλανδία, τα φεστιβάλ Umea και Bostad (Σουηδία), το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Middelburg (Ολλανδία), το φεστιβάλ Euriade στο Άαχεν της Γερμανίας, το διεθνές φεστιβάλ Echternach (Λουξεμβούργο) και το φεστιβάλ Ojika, Ιαπωνία.. Από το 1998 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Camerata Stuttgart. Οι εμφανίσεις με την Camerata Stuttgart περιλαμβάνουν παραστάσεις σε διάσημες αίθουσες συναυλιών όπως το Concertgebouw του Άμστερνταμ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Liederhalle της Στουτγάρδης και την Όπερα του Ντόρτμουντ. Ο Wolfgang Schröder έχει κάνει ηχογραφήσεις για δισκογραφικές όπως η MDG, Divox, Ars Production, Thorofon, Symicon και CPO. Ένα CD με τις πλήρεις σονάτες για βιολί από τον Eugene Ysaye εμφανίστηκε στην Hook Records το 2017. Από το 2005 είναι ο 1ος Concertmaster της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου