Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Ελένη Δουνδουλάκη / Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

Την Κυριακή που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Thessaloniki International Film Festival! Είχα τη χαρά, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, να παρευρεθώ στην #Τελετή_Λήξης στο κατάμεστο #Ολύμπιον, όπου με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε και η #Απονομή των φετινών βραβείων.

Όπως ανέφερα στον χαιρετισμό μου, πάντα η τελετή λήξης του #Φεστιβάλ ήταν μια βραδιά γιορτής, αλλά φέτος η χαρά και η ικανοποίηση που αισθανθήκαμε όλοι ήταν μεγαλύτερη, καθώς μετά από δύο ολόκληρα χρόνια βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποτελεί έναν ιστορικό πολιτιστικό θεσμό της χώρας μας. Εδραιωμένο και καταξιωμένο στη συνείδηση του κοινού στην Ελλάδα και διεθνώς. Ένα σταθερό βήμα έκφρασης για τους δημιουργούς και ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την κινηματογραφική κοινότητα εδώ και δεκαετίες. Διατηρεί ωστόσο τη δημιουργική του διάθεση, την ορμή και τον δυναμισμό του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτά τα δύο χρόνια το Φεστιβάλ όχι μόνο δεν έμεινε ανενεργό, αλλά προσαρμόστηκε και βρήκε νέους διαύλους προκειμένου να συνεχίσει να δίνει το παρόν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί και να αντικαταστήσει τις διαστάσεις, την αίσθηση και την εμπειρία της σκοτεινής κινηματογραφικής αίθουσας. Κι αυτό το απέδειξε αυτές τις μέρες το κοινό στη Θεσσαλονίκη, γεμίζοντας τις αίθουσες, τηρώντας, παράλληλα, υποδειγματικά τα υγειονομικά μέτρα. Όπως επίσης τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συνολική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ένα Φεστιβάλ μέσα στην πόλη. Με αφιερώματα, δράσεις, προγράμματα, όπως η "Αγορά", εκδηλώσεις, workshops, και την παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων. Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος αναπτύσσεται, συνομιλεί και δικτυώνεται δημιουργικά μέσα στο διάστημα των δέκα ημερών του Φεστιβάλ. Ενός Φεστιβάλ με έντονο διεθνή χαρακτήρα και συμμετοχή δεκάδων χωρών αλλά και ισχυρή ελληνική παρουσία, καθώς στηρίζει και προβάλει την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα με ένα ευρύ πλέγμα δράσεων.

Θερμά συγχαρητήρια σε εκείνους και εκείνες που εργάστηκαν με αφοσίωση, επαγγελματισμό και αγάπη για το φετινό Φεστιβάλ, θερμά συγχαρητήρια στους δημιουργούς των ταινιών και ραντεβού σε λιγότερο από ένα χρόνο με νέες ταινίες και δράσεις!
📸 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου