Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Αθήνα - Taghinejad/Eshghi/Wylie


 {{ ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ }}

Αθήνα!
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Κλασικής Ιρανικής Μουσικής
7 Μαΐου στο Zp87, Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα. 21.00.
Hossein Taghinejad - santur
Kiyarash Eshghi - tombak, dayareh
James Wylie - kamancheh
«Θα παιχτούν αυτοσχεδιασμοί και συνθέσεις της κλασικής παράδοσης στο Dastgah-e Homayoun. Θα ακουστούν έργα από τους σημαντικότερους δημιουργούς όπως ο Parviz Meshkatian, ο Pashang Kamkar, ο Faramarz Payvar και ο Ali Asghar Bahari.»
WORKSHOP:
Εισαγωγή στο «multi-modal» σύστημα του Radif και στον αυτοσχεδιασμό της Ιρανικής κλασικής μουσικής
7 Μαΐου, στο Zp87, Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα. 17.00-20.00
«Η παράδοση της Ιρανικής κλασικής μουσικής ειναι συγγενής με τις υπόλοιπες μουσικές παραδόσεις της Μέσης Ανατολής, διαφέρει όμως σημαντικά στην διαχείριση των τρόπων και του αυτοσχεδιασμού. Στο διάστημα των τελευταίων δυο αιώνων ,περίπου, έχει διαμορφωθεί ένα μουσικό σύστημα που ονομάζεται «radif». Αυτό το σύστημα μεταχειρίζεται έναν ειδικό τροπο να ταξινομεί και να χρησιμοποεί τα «maqam», ο οποίος βοηθάει στην ανάπτυξη τόσο στη σύνθεση όσο και στον αυτοσχεδιασμό μεγαλύτερης διαρκείας. Ο Hossein Taghinejad θα μας εισάγει στη δομή και τη θεωρία του radif και θα μας καθοδηγήσει στην πρακτική του αυτοσχεδιασμού και της μουσικής δημιουργίας. Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.»
WORKSHOP: Εισαγωγή στους ρυθμούς και τα κρουστά όργανα της Κλασικής και Τοπικής μουσικής του Ιράν
6 Μαΐου στο Αλλήλων, Ηρακλειδών 54, Αθήνα. 18.00-21.00.
«Ο Kiyarash Eshghi θα κάνει μια ξενάγηση στον ρυθμικό κόσμο του Ιράν με παραδείγματα στα πιο συνηθισμένα κρουστά όργανα της κλασικής μουσικής αλλά και των τοπικών παραδόσεων. Θα παρουσιάσει θεμελιώδεις ρυθμικούς κύκλους και patterns πάνω στα όργανα, και θα μας φέρει κοντά στις ιδιαίτερες τεχνικές παιξίματος του κάθε οργάνου. Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.»
Η είσοδος στα workshops και στη συναυλία θα γίνεται με προτεινόμενη συνεισφορά €30 για το κάθε workshop και €8 για τη συναυλία.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στη σελίδα του ηχοΧανέ στο Facebook ή με email στο ihohane@gmail.com
6 MAY AT 18:00 – 7 MAY AT 23:30


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου