Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.

 Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σήμερα επισκέφθηκε με τους υποψήφιους Βουλευτές Δυτικής Αττικής τα Ελληνικά Πετρέλαια. Συνομίλησε με τους εργαζομένους, το Σωματείο και επισκέφθηκε την διοίκηση της εταιρείας όπου έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Σε όλους αναπτύχθηκαν οι θέσεις του Κινήματος σχετικά με την ενέργεια και τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση.

Όσον αφορά στην Helleniq Energy, υπήρχαν από την άνοιξη του 2021 και την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρεμβάσεις να μην παραδοθεί η επιχείρηση στον πλήρη έλεγχο του ιδιώτη μετόχου και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής από τότε τόνιζε πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ ως Δούρειο Ίππο για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 35,5% των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ., χωρίς να ασκεί πολιτική.

Ζητούμε να προχωρήσει άμεσα η επαναμεταβίβαση του 35,5% από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο. Τέλος, το Δημόσιο να ασκήσει, όπως οφείλει, τον ρόλο που του αναλογεί, του δεύτερου δηλαδή πιο ισχυρού μετόχου, για την διασφάλιση της εφαρμογής πολιτικών δημοσίου συμφέροντος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου