Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Διαλέξεις & διάλογοι: Α.Καλφόπουλος - Θ.Χατζηγιαννόπουλος


 Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 30 Μάϊου και ώρα 19:00, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, την τρίτη εκδήλωση του 19ου κύκλου διαλέξεων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων με τίτλο “διαλέξεις & διάλογοι”.

Στη δεύτερη διάλεξη του κύκλου συμμετέχουν οι:
Απόστολος Καλφόπουλος - “APROPOS”
Στη διάλεξή του θα παρουσιάσει μία σειρά από συνεργατικά αλλά και ατομικά έργα, από το 1998 ως σήμερα, που εκτείνονται από την αρχιτεκτονική έως την επιμέλεια εκθέσεων και δράσεων. Το επιλεκτικό αυτό “rewind” σε διευρυμένες πρακτικές σχεδιασμού και επιμέλειας έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για μία συζήτηση πάνω στο πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να δημιουργήσει περιβάλλοντα για δράση, παύση και κριτικό (ανα-)στοχασμό, όπου ο σχεδιασμός επιχειρεί να υπερβεί αυτό που η οικονομία μπορεί να εκμεταλλευτεί.
Θέμης Χατζηγιαννόπουλος - ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ ΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣ
Η εισήγηση παραλαμβάνει την παρουσίαση μιας επιλογής παραδειγμάτων από την πρόσφατη δραστηριότητα του ομιλητή και των “TCP architects”. Για κάθε παράδειγμα, επιχειρείται η νοερή συσχέτιση και ενδεχόμενη νοηματική ευθυγράμμιση με αρχιτεκτονικά έργα και βιώματα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση ενός τρόπου του σκέπτεσθαι και σχεδιάζειν.
ΤΡΊΤΗ, 30 ΜΑΪ́ΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα 118 54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου