Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ο Χρήστος Χωμενίδης για το νέο του βιβλίο «Η δίκη Σουάρεφ» στο Public Συντάγματος


 Το PUBLIC και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στο Public Café Συντάγματος την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Α. Χωμενίδη «Η δίκη Σουάρεφ»

Παρουσιάζουν το βιβλίο και συζητούν με τον συγγραφέα οι Λένα Διβάνη, ιστορικός και συγγραφέας
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός, δικηγόρος
και ο Βαγγέλης Μπιτσαξής, δικηγόρος
PUBLIC
Καραγεώργη Σερβίας 1
Πλατεία Συντάγματος
Τηλ.: 210.81.81.333

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«... Η δίκη Σουάρεφ έχει µία καρναβαλική µεγαλοπρέπεια. Φωτίζει το καρναβαλικό και το µεγαλειώδες της ανθρώπινης κατάστασης...»
Δηµοσθένης Καραµπαλίκης. Ο εµβληµατικότερος εν ζωή ποινικολόγος, πρωταγωνιστής στις πιο πολύκροτες δίκες του τελευταίου µισού αιώνα.
Σεραφείµ-Μάκης Σακκάς. Ο διευθυντής του γραφείου «Καραµπαλίκης και Συνεργάτες». Ευφυής, εργατικός, λεβέντης. Με ένα, όµως, σωµατικό ελάττωµα που —κι ας το κρύβει όσο µπορεί— τον περιορίζει, του πικραίνει τη ζωή.
Ο κόσµος της µαχόµενης δικηγορίας. Ο κύριος Φωτιάδης, εκκεντρική διάνοια. Ο Χάρης Τσετίνης, λαγωνικό των δικαστηρίων. Η Κωνσταντίνα Γιάννου, πανέµορφη, κόρη χρεοκοπηµένου βιοµήχανου. Ο Σόλων Λούσκος, µε το απωθηµένο ακαδηµαϊκής καριέρας και τις ανοµολόγητες πολιτικές φιλοδοξίες. Ο Ευθύµης Βογιατζής, σκοτεινός τύπος, ύαινα σωστή. Η Παναγιώτα Αϊβάλη, «κυρία του κυρίου» και κληρονόµος του γραφείου.
Ένα απόγευµα εµφανίζεται στο γραφείο ο Εδµόνδος Σουάρεφ. Ζητάει ακρόαση από τον Καραµπαλίκη. Μιλάει µε τον Μάκη Σακκά. Μεγαλέµπορος ο Σουάρεφ µουσικών οργάνων. Αποκαλύπτει ότι το 1983 δολοφόνησε έναν άνθρωπο. Ζητάει να παραδοθεί στη δικαιοσύνη. «Αδύνατον να δικασθείτε» απαντάει ο Μάκης. «Όλα τα εγκλήµατα στην Ελλάδα παραγράφονται µε την παρέλευση είκοσι ετών...»
«Θα δικαστώ. Θα µε δικάσετε εσείς!»
«Ίσως η δίκη να είναι για τον Σουάρεφ καθαρτήριο».
«Καθαρτήριο;»
«Πουργκατόριουµ στα λατινικά. Εκεί όπου οι ψυχές εξαγνίζονται. Ο προθάλαµος του Παράδεισου. Ή —εάν δεν αποδειχθείς άξιος— της Κόλασης…»
Ίσως η Δίκη Σουάρεφ να γίνει καθαρτήριο για όλους.
Βρείτε το βιβλίο εδώ: www.patakis.gr/bkm/14539 και σε e-book εδώ: www.patakis.gr/bkm/10654
ΤΕΤΆΡΤΗ, 31 ΜΑΪ́ΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 8:30 Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου