Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α)

 

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από την Διευθύντρια του Προέδρου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ελένη Αναστασίου, τον Γραμματέα του Τομέα Εργασίας Μιχάλη Καλαντζόπουλο και την Αν. Γραμματέα του Τομέα Εργασίας Μαριζέττα Αντωνοπούλου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α) Παύλο Δραγκόλα και τον νομικό Σύμβουλο αυτής Σπύρο Μπαλατσούκα.

Oι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα διατήρησης του νερού ως δημόσιου αγαθού και στους αγώνες που πραγματοποίησαν για αυτό, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις Δ.Ε.Υ.Α, την υποστελέχωση αυτών και την ουσιαστική κατάργηση μέχρι και σήμερα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επιπροσθέτως αναφέρθηκαν στο υψηλό ενεργειακό κόστος που έχουν, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτό το πάγιο αίτημα των ΔΕΥΑ περί μεταβολής του τιμολογίου παροχής ρεύματος σε βιομηχανικό. Τέλος αναφέρθηκαν στο κίνδυνο μετά την πρόσφατη μεταστροφή της Νομολογίας του Αρείου Πάγου σχετικά με την περικοπή του 25% στις αποδοχές τους, χιλιάδες εργαζόμενοι να κληθούν να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά άμεσα, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσαν για την πάγια θέση τους κινήματος για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού και την ρητή και εκπεφρασμένη αντίθεσή του σε οιαδήποτε άμεση ή έμμεση προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του.

Επιπροσθέτως δεσμεύτηκαν ότι με τη συγκρότηση της νέας Βουλής θα λάβουν άμεσα χώρα σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος στις ΔΕΥΑ, να ενισχυθεί η λειτουργία τους, αλλά και να μην κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι με εξοντωτικές περικοπές των αποδοχών τους.

Η ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας και λήψης πρωτοβουλιών προς το σκοπό της διατήρησης τόσο του δημοσίου χαρακτήρα του νερού, παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο και η ουσιαστική ενίσχυση των ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτεραιότητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου