Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης στον πολυχώρο πολιτισμού και αλληλεγγύης «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εκδήλωση στον πολυχώρο πολιτισμού και αλληλεγγύης «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», προσφέροντας δώρα σε όλες τις άστεγες γυναίκες των δομών που είχε φροντίσει να στείλει η κυρία Βαρδινογιάννη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο εξοχότατος πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα, κος David Dondua, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης φτώχειας, κος Γιώργος Σταμάτης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και φυσικών πόρων, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, η ειδική γραμματέας διαχείρισης προγραμμάτων ευρωπαϊκού ταμείου, κα Νίκη Δανδόλου, ο Δ/ντης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωστάλος, η πρόεδρος του ΣΕΦ, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η αντιδήμαρχος δημόσιας υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών Δήμου Πειραιά, κα Κυριακή Μπουρδάκου και εκ μέρους της κας Αικατερίνης Τζιτζικώστα, προέδρου της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO, ο κος Ιωάννης Μανώλης.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του ΜEGA, Μπάγια Αντωνοπούλου.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής και καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για επιβίωση. Μέσα από το κοινωνικό έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με τις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, στόχος είναι η επανένταξη των άπορων και άστεγων γυναικών στην αγορά εργασίας μέσα από δραστικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, καθώς και οι ίσες ευκαιρίες. Τέλος, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην ομιλία του, η Ισότητα των Φύλων προϋποθέτει ενεργό ρόλο των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, με το 75% των θέσεων ευθύνης του ομίλου να ανήκει σε γυναίκες.
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις κυρίες Λουίζα Ελντιβίνα και Χλόη Αμαράντου. Στο πιάνο ο Τάκης Νικολούζος, τραγούδι Γιώργος Πολύζος και Νίκος Αναγνωστόπουλος.
Με τιμή Ιωάννης Μαρωνίτης Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART.












UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου