Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Eπίσκεψη του νέου Προέδρου του SUNY-ESC στο ΝYC

Ο νέος πρόεδρος του State University of New York- Empire State College (SUNY/ESC) κος Jim Malatras επισκέφθηκε το New York College στην Αθήνα, επισφραγίζοντας την επιτυχημένη τριακονταετή συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση προγραμμάτων του αμερικανικού Πανεπιστημίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πράγα.
Ο Jim Malatras είναι νομικός, Έλληνας τρίτης γενιάς και Πρόεδρος του Ινστιτούτου της Κυβερνήσεως της Αμερικής «Nelson A. Rockefeller», με λαμπρό πολιτικό μέλλον.
Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με φοιτητές και αποφοίτους του SUNY/ESC ανταλλάσσοντας απόψεις και αποκομίζοντας γνώσεις, εμπειρίες και πληροφορίες για την Αμερικανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Επιπλέον ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του προγράμματος Study Abroad που αποσκοπεί στο να γνωρίσουν οι ξένοι φοιτητές την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και Φιλοσοφία.
Ο Jim Malatras απένειμε στον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κο Ηλία Φούτση τιμητική πλακέτα για την συνεισφορά του στον ακαδημαϊκό χώρο, αποτιμώντας έτσι την σημασία της συνεργασίας του SUNY/ESC με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College. Ο κος Ηλίας Φούτσης από πλευράς του δώρισε στον υψηλό προσκεκλημένο ένα χειροποίητο στεφάνι ελιάς (κότινος), αιώνιο σύμβολο της ειρήνης και φιλίας, αλλά και βραβείο των νικητών των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα.
Ο Πρόεδρος του SUNY/ESC εντυπωσιασμένος έδωσε τον λόγο του, ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να τιμήσει με την παρουσία του την Τελετή Αποφοίτησης του New York College στην Αθήνα.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου