Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΛΑΟΠΙΤΑ - ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΧΗΣΗΣ

Dancing the Song of the Ancient Statues
Μια αλλιώτικη εκδήλωση υψηλού επιπέδου και συμβολισμού κάτω από την Ακρόπολη. Αφορμή η κοπή πίτας της Ομάδας μελέτης αρχαίων ελληνικών χορών που φέτος ήταν αφιερωμένη στην Ήπειρο. Στην Πλάκα, στο χώρο που λειτουργεί η ομάδα τα τελευταία ..... 30 χρόνια, ιδρυτικά παλιά μέλη της, αλλά και τα νεότερα, φίλοι και γνωστοί, παραβρέθηκαν για την κοπή της πίτας - της ΛΑΟΠΙΤΑΣ - αυτήν τη χρονιά συμπράττοντας με τον δραστήριο σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας, οι οποίοι και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Σε μια πανδαισία ήχων των Ηπειρώτικων τραγουδιών, η χορευτική ομάδα εντυπωσίασε τους φίλους που μελετάνε και αναδεικνύουν τους αρχαίους ελληνικούς χορούς. ..

"Ο ενθουσιασμός όσων βρέθηκαν την μαγική αυτή βραδιά τους έφερε κοντά στους χορευτές μας. Όλοι μαζί, όπως γίνεται στα πανηγύρια του τόπου μας, χόρεψαν με κέφι. Πολλοί για πρώτη φορά πειραματίστηκαν στα βήματα του Πωγωνίσιου. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας για μια ακόμη φορά έκανε ένα βήμα προσέγγισης σε μορφές τέχνης και δραστηριότητες πέρα από τα απλά παραδοσιακά δρώμενα. Αφού η τέχνη και ο πολιτισμός έχουν πολλές μορφές και εκφράσεις που οφείλουμε να τις πλησιάζουμε με τόλμη", γράφει ο Γιώργος Τσανέλης, πρόεδρος του Συλλόγου μεταφέροντας τις εντυπώσεις της βραδιάς, ενώ η ομάδα φιλοξένησε τους καλλιτέχνες Γιώργο Γενναίο, Ειρήνη Τεννέ και Στέφανο Φίλο που πλαισίωσαν με ζωντανή μουσική την παραμυθιακή αφήγηση της Μαρίας Μπάκα.

Ανάμεσα στους επισκέπτες που μοιράστηκαν την φετινή λαόπιτα σε ζαχαρένια δημιουργία του FLAMINGO (Γλυφάδα), με βάση τη σύνθεση της εικόνας απο την Άννα Λάζου, ήταν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί, Αθηναίοι με δημιουργικό και ερευνητικό πνεύμα.

Η ομάδα εγκαινίασε την προετοιμασία της χοροθεατρικής παράστασης "Χορεύοντας με τη Φωνή των Αγαλμάτων" που ετοιμάζει για τη χρονιά αυτή με αποδέκτες ένα ευρύ διαδραστικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.🦋

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
 
  
 


1 σχόλιο:

  1. Πολλά ευχαριστώ αγαπητέ Πάνο Καρούσο, πολύτιμε φίλε & συνοδοιπόρε στην έρευνα και αναπαράσταση του αρχαίου δράματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή