Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Γιορτές Ελληνικών Γραμμάτων και Υπαπαντής στην Βρετανική Κολομβία

Με την χάρη του Θεού, και πάλι φέτος γιορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών και ο εορτασμός των Ελληνικών Γραμμάτων, καθώς επίσης και η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Βρετανική Κολομβία. Όπως κάθε χρόνο, στις γιορτές αυτές έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ.κ. Σωτήριος.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο Μέγας Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών έγινε στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου και Δημητρίου του Ανατολικού Βανκούβερ, όπου ο σεπτός ποιμενάρχης μας προέστη του Μεγάλου Εσπερινού βοηθούμενος από τους ιερείς της περιοχής. Μετά το πέρας του εσπερινού, έγινε η καθιερωμένη γιορτή με τους μαθητές νά παρουσιάζουν τα ποιήματά τους. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους δασκάλους αλλά και στα παιδιά μας!

Ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς της Βρετανικής Κολομβίας έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Υπαπαντής στη Βικτώρια. Ο Μέγας Εσπερινός ετελέσθη στις 31 Ιανουαρίου, ο δε Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στις 1 Φεβρουαρίου, ώστε οι πιστοί από το Βανκούβερ να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν. Πολλές ευχαριστίες στην μικρή αλλά προοδευτική αυτή κοινότητα, η οποία φιλοξενεί με τον καλύτερο τρόπο τους πιστούς που έρχονται από τα διάφορα μέρη του νομού.

Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στον Ιερό τιμής ένεκεν Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βανκούβερ, βοηθούμενος από τον π. Οδυσσέα Δρόσο, ιερατικώς προϊστάμενο, και τον π. Δ. Τρυφωνόπουλο. Συμπροσευχήθηκε και ο π. Δ. Παρτσάφας, πρώην ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού.

Μαζί σε κάθε ακολουθία και εκδήλωση με τον Αρχιεπίσκοπό μας ήταν παρόντες, η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Βανκούβερ κα. Ε. Γεωργοπούλου με την οικογένειά της, η επίτιμη πρόξενος της Κύπρου στο Βανκούβερ κα. Τ. Berggren, άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, αλλά και η Γ’ αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος στον Καναδά κα. Β. Στρατιδάκη.

Και του χρόνου με υγεία και χαρά και κάθε ευλογία από τον Κύριό μας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ του Γραφείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά
3 Φεβρουαρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου