Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση του βιβλίου Η φαντασιακή δόμηση της Φυσικής του καθηγητή Ιωάννη Γραμματικάκη

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών πραγματοποίησε την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ιωάννη Γραμματικάκη με τίτλο Η φαντασιακή δόμηση της Φυσικής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα Τρίτση. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της σοπράνο Ειρήνης Κώνστα που συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε, ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Summertime», «Over the rainbow» και «Στο στόμα (από την οπερέτα Βαπτιστικός)». Στο πιάνο την συνόδευσε ο Κώστας Καραμπερόπουλος, καθηγητής μουσικής.
Προλόγισαν ο Παναγιώτης Φιλντίσης, Στέλεχος της Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ. και ο Στράτος Θεοδοσίου, Αστροφυσικός, Μέλος του σώματος Ομότιμοι καθηγητές ΕΚΠΑ, και Πρόεδρος της Ε.Ε.Φ.
Ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Βαρότσος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, ο Διονύσης Μαρίνος, Δρ. Φυσικής – Συγγραφέας, ο Γιώργος Παύλος, Καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Αρτέμης Αθανασάκης, Δρ. Φυσικών Επιστημών, Συγγραφέας, ο Αντώνης Σαρρηγιάννης, Φυσικός – Συγγραφέας, και ο Νίκος Λυγερός, Καθηγητής Μαθηματικών Πανεπιστημίου Λυών και Καθηγητής Γεωστρατηγικής σε σύνδεση μέσω Skype. Την ωραία εκδήλωση συντόνισε η Γεωργία Παναγιωτοπούλου, Φυσικός, Στέλεχος της εκπαίδευσης.
Ανάμεσα στο εκλεκτό κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα παρευρέθησαν ο Φούτσης Ιωάννης, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Σύνδεσμου Φιλίας, ο Μπάμπης Σπυρίδης, ο Χαράλαμπος Λόντος, ο Κώστας Ευταξίας, ο Κώστας Κουλούρης, η Γιάννα Κωνσταντινίδου, ο συνθέτης κλασσικής μουσικής Παναγιώτης Καρούσος, κ.α.
Η φαντασιακή δομή της ΦυσικήςΗ αντίληψη η οποία έχει εμπεδωθεί ευρύτατα είναι ότι η Φυσική, ως εμπειρική επιστήμη, ό,τι και αν αυτή υποστηρίζει, είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης. Από το άλλο μέρος, η φαντασία είναι μια παρεξηγημένη και υποτιμημένη από ορισμένους λειτουργία του ανθρώπινου πνεύματος. Παραπέμπει σε ανύπαρκτες καταστάσεις και σε φαντασιόπληκτους. Όμως δεν φταίει η φαντασία αν υπάρχουν οι φαντασιόπληκτοι, όπως δεν φταίει και η λογική, αν υπάρχουν οι παράλογοι και οι παραλογισμοί. «Η φαντασία είναι η ελευθερώτρια της λογικής» έχει αποφανθεί ο Άγγλος φιλόσοφος Μπέρναρντ Ράσσελ.
Η Φυσική είναι όντως εμπειρική επιστήμη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι απλώς ένα άθροισμα πειραμάτων και παρατηρήσεων. Είναι ένα συγκροτημένο και μεγαλειώδες οικοδόμημα, του οποίου, θα μπορούσαμε να πούμε, οι «δομικοί λίθοι» είναι τα πειράματα και οι παρατηρήσεις.
Εκδότης: Ένωση Ελλήνων Φυσικών
Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
Κωδικός: 978-960-9457-98-9
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Water Hack Burns 2lb of Fat OVERNIGHT

    More than 160,000 women and men are hacking their diet with a easy and secret "liquid hack" to burn 1-2lbs each night as they sleep.

    It is effective and works with everybody.

    Just follow these easy step:

    1) Grab a glass and fill it half full

    2) Then learn this weight loss hack

    you'll be 1-2lbs thinner in the morning!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

    Over 160 thousand men and women are hacking their diet with a easy and SECRET "liquid hack" to drop 2lbs every night while they sleep.

    It's very simple and it works all the time.

    Here are the easy steps for this hack:

    1) Take a clear glass and fill it with water half full

    2) And then use this strange HACK

    and become 2lbs skinnier the next day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή