Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Συναυλία Αποφοίτησης ΠΜΣ Κουαρτέτο Εγχόρδων ΑΣΟΝ

Τελική συναυλία αποφοίτησης του Κουαρτέτου Εγχόρδων - ΑΣΟΝ

(Στα πλαίσια της κατεύθυνσης "Ερμηνεία της Έντεχνης Μουσικής" του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20:00

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

== ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ==

Johann Sebastian Bach: The Art of Fugue, BWV-1080 (1748)
Contrapunctus V - VII (σε προσαρμογή για κουαρτέτο εγχόρδων)

Ludwig van Beethoven: String Quartet No4 in C minor, Op.18 (1801)

i. Allegro ma non tanto
ii. Andante scherzoso quasi Allegretto
iii. Menuetto Allegro
iv. Allegretto - Prestissimo

Αυγουστίνος Μουστάκας: “Down by the Salley Gardens” για κοντράλτο,
τενόρο και κουαρτέτο εγχόρδων (2018) σε Α’ παρουσίαση.

Dmitri Shostakovich: String Quartet No7 in F# minor Op.108 (1960)

i. Allegretto
ii. Lento
iii. Allegro - Allegretto

== ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ==

Δεμερτζής Γεώργιος - 1ο Βιολί
Μουστάκας Αυγουστίνος - 2ο Βιολί
Λίγγρη Ελένη - Βιόλα
Τσότρα Βαρβάρα - Βιολοντσέλο

Κοράκη Ιωάννα Βασιλική - Κοντράλτο
Ζαμπούνης Κωνσταντίνος - Τενόρος

Δεμερτζής Γεώργιος - Επιβλέπων Καθηγητής ΠΜΣ - ΤΜΣ
Σεργίου Παύλος - Διευθυντής ΠΜΣ - ΤΜΣ

== ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ==

Δεμερτζής Γεώργιος: Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1958. Σπούδασε βιολί με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο και με τον Max Rostal στη Βέρνη. Ως σολίστ συνέπραξε με πολυάριθμες ορχήστρες σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών ανά την υφήλιο. Από το 1976 έως το 2001 δίδαξε στο Lawrence University στο Appleton των ΗΠΑ. Ίδρυσε το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το οποίο ανέπτυξε αξιόλογη διεθνή δράση προβάλλοντας δισκογραφικά και συναυλιακά κυρίως την ελληνική μουσική φιλολογία. Στην δισκογραφική εταιρία BIS έχει ηχογραφήσει το σύνολο του βιολιστικού έργου του Νίκου Σκαλκώτα και του Karl Nilsen. Είναι ιδρυτής του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, καταγράφοντας υπό το δισκογραφική ετικέτα της BIS τα κουαρτέτα των Ottorino Respighi και Karl Nilsen, τα κουαρτέτα του Γιώργου Σισιλιάνου, του Δημήτρη Δραγατάκη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Φίλιππου Τσαλαχούρη, του Ντίνου Κωνσταντινίδη κ.ά.

Μουστάκας Αυγουστίνος: Γεννήθηκε στην Αθήνα to 1982 και σπούδασε βιολί με τον Παντελή Δεσποτίδη, ανώτερα θεωρητικά με τον Μπάμπη Κανά (Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας & Δίπλωμα Σύνθεσης) και είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Υπήρξε μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων - ΑΣΟΝ, ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων - ΑΣΟΝ και υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του. Διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στο Εράτειο Ωδείο Βριλησσίων και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Συμμετέχει τακτικά σε σεμινάρια βιολιού, σύνθεσης, μουσικής δωματίου και αφήγησης παραμυθιών και φοιτάει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Λίγγρη Ελένη: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της αρχικά στο Ελληνικό Ωδείο στην τάξη του βιολιού, του πιάνου και των Ανώτερων Θεωρητικών κι έπειτα στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της βιόλας. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφία Παιδαγωγική και Ψυχολογία της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει διδάξει στο Ελληνικό Ωδείο, στο Εθνικό Ωδείο, στο Ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών κ.α. Σήμερα, παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, φοιτάει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Τσότρα Βαρβάρα: Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Σπούδασε βιολοντσέλο με τον Νικόλα Καβάκο στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών και μελέτησε συστηματικά κοντά στον Δημήτρη Γούζιο. Παρακολούθησε σεμινάρια βιολοντσέλου (R. Ripo, Δ. Πάτρας, Α. Descharmes, L. Winland), μουσικής δωματίου (Χ. Κανέττης, Α. Λιακάκης, Σ. Παπάνας, Σ. Θωμόπουλος) και μπαρόκ μουσικής (S. Schmeddes). Ως μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων - ΑΣΟΝ φοιτάει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ με καθηγητή τον Γεώργιο Δεμερτζή. Έχει συμπράξει με ποικίλες ορχήστρες (ΑΣΟΝ, ΕΡΤ, Καμεράτα, ΜSO, Παλαιστινιακή Ορχήστρα Νέων, Baroque Project, ΑΣΟΝιέτα, Ορχήστρα Δωματίου του ΤΜΣ) και έχει ηχογραφήσει για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Διδάσκει βιολοντσέλο και μουσική δωματίου στο ωδείο Ριζοπούλου, στο Νεοκλασικό ωδείο Γέρακα και στο Κλασικό ωδείο Χολαργού.

Κοράκη Ιωάννα - Βασιλική: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”. Σπούδασε μονωδία και απέκτησε Δίπλωμα με “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”. Απόφοιτος του University of Indianapolis, κάτοχος MASTER of ARTS in Music Performance με βαθμό “Άριστα με διάκριση”. Είναι βραβευμένη με τον τίτλο Lauréate και βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς Klassitscheskoye Nasledie (Μόσχα) και Canetti (Miskolc-Budapest). Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α. Διδάσκει πιάνο και μονωδία και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ζαμπούνης Κωνσταντίνος: Γεννήθηκε στη Χαλκιδική. Αποφοίτησε από το Ωδείο Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου με άριστα παμψηφεί (τάξη Θάλειας Μοίρα) υπό την καθοδήγηση πάντα του διεθνούς φήμης τενόρου Β. Χατζησίμου. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Ελλάδας (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα Armonia Atenea, Συμφωνική Ορχήστρα δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α.) σε συναυλίες και παραστάσεις όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, κ.α. Από το 2002 είναι μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ. Από το 2017 συνεργάζεται με τη Philharmonischer Chor Munchen δίνοντας συναυλίες ανά τον κόσμο υπό τη διεύθυνση πολύ σημαντικών μαεστρων οπως: V. Gergiev, F. Luisi, K. Urbanski, M. Honeck, A. Herrmann κ.α.

https://www.facebook.com/events/501152390802761/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου