Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη | Μούσα ελληνική

Συναυλία
ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΘΕΤΡΙΩΝ
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 / Ώρα έναρξης: 20.30
Ωδείον Αθηνών, Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Υψίφωνος: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Πιάνο: Έφη Αγραφιώτη

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από την είσοδο του Ωδείου Αθηνών

Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, από την Αθήνα, την Πάτρα, τα Επτάνησα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι. Η συναυλία με τίτλο "Μούσα ελληνική" με τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 20.30. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Ωδείον Αθηνών - Athens Conservatoire.

Στην συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από τις συνθέτριες Κλεονίκη Γενναδίου, Έρη Μαρκουίζου, Ίρμα Κολάση, Μαριώ Φοσκαρίνα-Δαμασκηνού, Μάνσι Μπαρμπέρις, Βασιλική Φιλιππαίου, Μαρία Καλογρίδου, Μαρία Ταμπάν-Κεφαλιάδη, Ελένη Λαμπίρη, Λίλα Λαλαούνη, Λίντα Κουβαράς, Λένα Πλάτωνος, Βιβιέν Ναπ. Λαμπελέτ.

Χρονολογικά, οι γυναίκες δημιουργοί αυτής της συναυλίας διαγράφουν μια διαδρομή 170 ετών ζωής και ιστορίας, ξεκινώντας από τις Κλεονίκη Γενναδίου, Μαρία Ταμπάν-Κεφαλιάδη και Μαριώ Φοσκαρίνα-Δαμασκηνού, που γεννήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα.

Ιδρυτικός Δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:
Stavros Niarchos Foundation

https://www.facebook.com/events/208966326940967/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου