Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Η ΜΙΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΣΤΟΝ 28ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Με συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού ικανοποίησης και αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη από την πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής στο 42ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και την συμμετοχή της για πρώτη φορά σε διαγωνισμό Χορωδιών, τον 28ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ , επέστρεψε η Μικτή Δημοτική Χορωδία Δ. Ε. Αγριάς- Δήμου Βόλου, με τον μαέστρο της Νίκο Αδρασκέλα από την γραφική Πρέβεζα, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. Το φεστιβαλ που διοργανώνει η διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένη Χορωδία Πρέβεζας «ΑΡΜΟΝΙΑ» ήταν μια πραγματική γιορτή της μουσικής.

Όλη η πόλη της Πρέβεζας γέμισε από τον ήχο των χορωδιών, που η καθεμιά με τις δικές της χαρακτηριστικές φορεσιές και διακριτικά παρέλασαν στην παραλία της πόλης, τραγούδησαν σε διαφορετικά σημεία της (πλατεία δικαστηρίων, κηποθέατρο, Ι. Ναό Αγ. Χαραλάμπους και το διαγωνιστικό κομμάτι στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Πρεβέζης με την άριστη ακουστική) δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στη ζωή της πόλης.
Η Χορωδία της Αγριάς εμφανίστηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Πλατεία Δικαστηρίων στο Χορωδιακό Φεστιβάλ και το Σάββατο το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα, τις καλές κριτικές και έπαινο συμμετοχής. Σημειωτέον ότι στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος Χορωδίες από διαφορετικές χώρες του κόσμου και 4 ελληνικές, στο σύνολό τους 22.
Η εμπειρία αυτής της συμμετοχής βοηθάει τους χορωδούς να έχουν ακούσματα από εξαιρετικά και με άριστη γνώση της μουσικής σύνολα, να ενισχύσει την αφοσίωση τους στο χορωδιακό τραγούδι και να θέσουν υψηλότερα τον πήχη στο επίπεδο του χορωδιακού τους ήχου.
Η Χορωδία Αγριάς υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου της κ. Νίκου Αδρασκέλα και τη συνοδεία στο πιάνο της καθηγήτριας του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Βασιλικής Παπακωνσταντίνου ερμήνευσε έργα των συνθετών: Jean Sibelious, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Orlando di Lasso, Felix Mentdelssohn, Tielman Susato και των Ελλήνων συνθετών Νίκου Έξαρχου, Γιώργου Κατσαρού και Μανώλη Λοΐζου, των δυο τελευταίων σε εναρμόνισεις του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα.
Οι χορωδοί εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο μαέστρο τους, που πίστεψε σε αυτούς και τους έδωσε την ευκαιρία αυτής της συμμετοχής και όπως έλεγε πριν την εμφάνιση: «ήρθαμε για να βιώσουμε την εμπειρία της προετοιμασίας και όχι μόνο για το βραβείο. Να χαρούμε τη δύναμη της μουσικής και να έχουμε μια καλή εμφάνιση. Το άγχος είναι περιττό, το κέρδος μας είναι τα ακούσματα που θα έχουμε για να γίνουμε λίγο καλύτεροι!»
Η Χορωδία ετοιμάζεται τώρα για την τελευταία εμφάνιση του καλοκαιριού στην Τσαγκαράδα, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, λαμβάνοντας μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ι. Ναού της Αγ. Παρασκευής, υπό την αιγίδα του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου πατρός Σεβαστιανού Ζερβού.





ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου