Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Jazz Chronicles: Μάρθα Μαυροειδή Quartet

 

Τα Jazz Chronicles συνεχίζουν και το 2023 να προσκαλούν και να προκαλούν τη μουσική εξερεύνηση, στρέφοντας το βλέμμα στην jazz ως «μουσική του τώρα», με τρεις νέες συναυλίες που ξεκινάνε από διαφορετικές περιοχές της σύγχρονης τζαζ γεωγραφίας για να συναντηθούν στον Φάρο του ΚΠΣΝ.

5 άλμπουμ και 13 χρόνια μετά το ντεμπούτο της The Garden of Rila (2009) που προκάλεσε αίσθηση σε Ελλάδα κai εξωτερικό με την ιδιαίτερη ανάμειξη folk και jazz στοιχείων, η Μάρθα Μαυροειδή έρχεται, ως καλεσμένη της σειράς Jazz Chronicles να μας συστήσει το καινούριο κουαρτέτο της.
Τότε την είχαν αποκαλέσει «ανερχόμενο αστέρι της βαλκανικής μουσικής». Στη συνέχεια της πορείας της ταξίδεψε σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Σαββίνα Γιαννάτου και η Eliza Carthy, ενώ διευθύνει και την παραδοσιακή χορωδία Ροδιά.
Στη νέα σύνθεση του κουαρτέτου της συμπράττει με άλλους τρεις μουσικούς που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, με τους οποίους συνθέτουν έναν ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει το άρωμα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με την τροπικότητα της Ανατολικής Μεσογείου και τις jazz αρμονίες.
Κάπου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, πιάνο-κοντραμπάσο-τύμπανα-ηλεκτρική λάφτα και η φωνή της Μαυροειδή συνιστούν μια ιδιαίτερη, μοναδική πρόταση χωρίς γεωγραφικά στεγανά και ηχητικές προκαταλήψεις.
Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Γιάννη Παπαδόπουλο [πιάνο], Γιώργο Βεντουρή [κοντραμπάσο], Δημήτρη Κλωνή [τύμπανα] και Μάρθα Μαυροειδή [φωνή και ηλεκτρική λάφτα].

Κυριακή 05/02, 21.00
ΦΑΡΟΣ
Προπώληση εισιτηρίων: bit.ly/3Wo7f5d
Σημεία προπώλησης:
Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου