Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Η Νάντια Καραγιάννη ερμήνευσε Παναγιώτη Καρούσο στο φεστιβάλ Περιστέρι Πολλών Αστέρων με τεράστια επιτυχία!

 

 Εντυπωσιακή συναυλία της σπουδαίας Νάντιας Καραγιάννη με τραγούδια του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο φεστιβάλ Περιστέρι Πολλών Αστέρων!

 
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023. Πλατεία Δημαρχείου Περιστέρι. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου με τη σπουδαία τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη.

Η σπουδαία τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη τραγούδησε με το πάθος για τη μουσική που τη διακρίνει και την μεγάλη φωνή της τα τραγούδια του Παναγιώτη Καρούσου.

Ο διάσημος σε όλη την Ελλάδα ηθοποιός και παρουσιαστής showman Κώστας Βενετσάνος παρουσίασε με το γνωστό έξυπνο μπρίο του την υπέροχη συναυλία τους καλλιτέχνες και τη μεγάλη ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη.

Ωραία ήταν και η συμμετοχή των Θοδωρή Μπιράκο, και Χάρρυ Τζιάνν που επίσης ερμήνευσαν μελοποιημένη ποίηση του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.

Ο διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε μεγάλη συναυλία με νέα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του γνωστού μαέστρου και αρχιμουσικού Ανδρέα Πριονά με την μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού Νάντια Καραγιάννη.
«Πρόκειται για τη νέα συνθετική εργασία του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Ο συνθέτης κλασικής μουσικής γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές. Ο Παναγιώτης Καρούσος είναι ένας πολυσχιδής συνθέτης που γράφει όπως ο Μίκης Θεοδωράκης από έντεχνο τραγούδι μέχρι συμφωνικά έργα και όπερες. Είναι ένας μουσικοσυνθέτης αναγεννησιακού τύπου και η μουσική του έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο»


Η Νάντια Καραγιάννη είναι τραγουδίστρια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρόπαια της Αρκαδίας.  Είναι αδελφή του τραγουδιστή και μουσικού Μπάμπη Τσέρτου και ο πατέρας της ήταν δικηγόρος και έπαιζε μαντολίνο ερασιτεχνικά, ενώ και ο γιος της Νίκος Καραγιάννης είναι επίσης τραγουδιστής. Σε κάθε ευκαιρία, τοπικής ή, σχολικής μουσικής εκδήλωσης, έδειχνε την αγάπη της για το τραγούδι. Είχε την πρώτη ουσιαστική επαφή με την μουσική σε ηλικία 11 ετών μαθαίνοντας ακορντεόν. Έχει μέχρι σήμερα 9 προσωπικούς δίσκους και το ρεπερτόριο της αποτελείται από δημοτικά, νησιώτικα, ρεμπέτικα, και λαϊκά. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, όπως : Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Άκης Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας, Αντώνης Βαρδής, Λίνος Κόκκοτος, Πέτρος Βαγιόπουλος, Νίκος Τάτσης, ο δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής Αριστείδης Μόσχος, ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης, ο ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο στιχουργός Ηλίας Κατσούλης κ.α.

Η γνωστή σοπράνο Ειρήνη Κώνστα παρουσίασε τη συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο φεστιβάλ Περιστέρι Πολλών Αστέρων! Εντυπωσιακή η παρουσία της διάσημης Ελληνίδας σοπράνο της όπερας. Στην συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου μαζί με την με την μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού Νάντια Καραγιάννη, συμμετείχαν οι Θοδωρής Μπιράκος, Χάρρυ Τζιάνν, ο γνωστός παρουσιαστής Κώστας Βενετσάνος, και οι μουσικοί Γιάννης Λαμπράκης (μπουζούκι), Ανδρέας Νιάκαρης (κρουστά), Νίκος Τσαχτσίρης (κοντραμπάσο), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο).

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου