Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ο τενόρος Γιάννης Δάρρειος βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στην όπερα «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου στο Δημοτικό θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

 


Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική παρουσίαση της όπερας «Ιλιάδα» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Δημοτικό θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Ιάκωβος Καμπανέλλης» για το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η παρουσίαση της όπερας «Ιλιάδα» του Ομήρου τελούσε υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τη στήριξη του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού INTERNATIONAL ACTION ART και του του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Την όπερα ερμήνευσαν οι εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές:
Ειρήνη Κώνστα (Ωραία Ελένη)
Όλγα Σκεκλίου (Εκάβη)
Γιάννης Δάρρειος (Πάρις)
Νίνα Γιατρά (Βρισηίδα)
Αργύρης Κοντονικολάου (Πάτροκλος)
Νίκη Ζαχαροπούλου (Κορυφαία)
Βασιλική Παρασκευοπούλου (Χορωδός)
και η Χριστιάνα Μάνου στο πιάνο.

Συμμετείχαν η Χορωδία και Θεατρική Ομάδα 3ου Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σε επιμέλεια της φιλολόγου και υποδιευθύντριας Γιαννούκου Ελένης.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Παναγιώτης Καρούσος (συνθέτης).
Οι μαθητές καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες συμμαθητές τους και τους τραγουδιστές της όπερας με μεγάλο ενθουσιασμό.
Την όπερα τίμησε με την παρουσία του ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Γενικός Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART, και έδωσε τιμητικούς επαίνους στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και μαθητές. Χαιρετισμό έκαναν η Αραβαντινού Μαρία, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, η Κεφάλα Αλεξάνδρα, Διευθύντρια 3ου Γυμνασίου Αγ. Ιωάννη Ρέντη, και η Ειρήνη Σώτου Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Ήταν μια υπέροχη εκπαιδευτική παράσταση.

Νίκη Ζαχαροπούλου: «Στο υπέροχο θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" σήμερα, 27 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα θεάτρου, στην παρουσίαση της υπέροχης όπερας "Ιλιάδα" του εξαιρετικού μουσικοσυνθέτη Παναγιωτης Καρουσος στα πλαίσια εκπαιδευτικής δράσης με την εξαιρετική συμμετοχή μαθητών της Α και Β τάξης του 3ου Γυμνασιου Αγίου Ιωάννη Ρέντη... Θερμά
συγχαρητήρια στα παιδιά του σχολείου μας που με αγάπη και ενθουσιασμό, με τη συμπαράσταση και την καθοδήγηση των υπέροχων καθηγητών τους, αγκάλιασαν την παράσταση και μας γέμισαν ελπίδα για εκείνα που μπορούν να καταφέρουν στο μέλλον με την προσήλωση και την αγάπη τους σε κάθε τι άξιο, ωραίο, αιώνιο και αληθινό ... Τους ευχόμαστε από καρδιάς να αγωνιστούν με την καθαρότητα και αγνότητα της ψυχής τους για έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο, αξιοποιώντας κάθε τι αξιόλογο έχει να τους προσφέρει ο πλούτος της ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς που έδωσε τα φώτα του σε όλη την οικουμένη και μέσα από την ομορφιά της τέχνης συνεχίζει να ακτινοβολεί στις ψυχές μας ο,τι αξιο και υψηλό άντεξε στο διάβα των αιώνων....»
ΙΛΙΑΔΑ – ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α’ Γυμνασίου ΧΟΡΩΔΙΑ Ανδρίκου Φιλίππα, Αντωνίου Καλλιόπη – Αναστασία, Γκούντα Ομάρ, Γρηγοριαδου Σοφία – Ελένη, Ιατρού Ζωή – Θεοδώρα, Μανώλη Γεωργαντή Ραφαέλα – Χριστίνα, Μιχαήλ Ιβάν, Μοχαμμαντ Φατιμά, Καραπά Μελίνα, Ουλάχ Ματί, Λαντζούνης Αθανάσιος, Κλεόδημος – Δημήτριος Σουβατζής ΧΟΡΟΣ Φραγκίσκος Λεονταφάκης, Ευάγγελος Σαρίκας, Μακρίνα Μουνδρέα, Ελευθερία Παυλοπούλου, Μαριάννα Σούτα, Γιάννης Σταθάκης, Αλεξάνδρα Πανταζίδη, Κατερίνα Κροκίδη, Βασίλης Αρακελιάν, Χριστίνα Σεραφειμάκου ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ Αγαμέμνων : Μάντζαρης Αναστάσιος Αχιλλέας : Αθανάσιος Πικούνης Αθηνά : Γεωργία Εσμερλή Οδυσσέας : Κωνσταντίνα Προκοπίου Κάλχας : Εύα Φεράτι Χρύσης : Ηλίας Κανατάς Θέτις : Ελσαχάτ Ράχμα Βρισηίδα : Σπυριδούλα Ζερβάκη Χρυσηίδα : Ελένη Χάλαρη ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Αλεξάνδρα Κεφάλα (Διευθύντρια), Γιαννούκου Ελένη (Φιλόλογος), Θεοτοκάτου Στυλιανή (Φιλόλογος), Δρακοπούλου Ιωάννα (Μουσικός), Κραουνάκης Μιχαήλ (Μουσικός)



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου