Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Από το συνοικισμό των Περιβολίων Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά


 Παρουσίαση βιβλίου

Παντελής Μάναλης
"Από το συνοικισμό των Περιβολίων Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά:
Η συνεισφορά του προσφυγικού στοιχείου στη διαμόρφωση της συνοικίας"
100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Μια σημαντική έκδοση του Ινστιτούτου Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) για τη φυσιογνωμία της Παλιάς Κοκκινιάς στο πέρασμα του χρόνου.
Ένας ενδιαφέρον και συλλεκτικός τόμος αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη συνεισφορά του προσφυγικού στοιχείου στη διαμόρφωση της συνοικίας, της Παλιάς Κοκκινιάς, κυκλοφορεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στα βιβλιοπωλεία από το Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. και παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Μέσα από τις 528 σελίδες του και το πλούσιο εικαστικό του υλικό, αναδεικνύεται -για πρώτη φορά- μια τόσο αναλυτική, διεξοδική και πλήρως τεκμηριωμένη ιστορία της εξέλιξης της συνοικίας, από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά, μέχρι τη δεκαετία του 1960.
Για την έκδοση θα μιλήσουν:
- Νίκος Μπελαβίλας, Καθηγήτης Πολεοδομίας και ιστορίας της πόλης στο Ε.Μ.Π. - Διευθυντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος.
- Γιάννης Γιαννιτσιώτης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου