Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Η ΟΠΕΡΑ ΙΛΙΑΔΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ


 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΠΕΡΑ ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΜΠΡΕΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023| ΩΡΑ 10 ΠΜ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑ
ΡΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ
ΟΛΓΑ ΣΚΕΚΛΙΟΥ
ΝΙΝΑ ΓΙΑΤΡΑ
ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΑΛΗΣ
ΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΡΕΙΟΣ
ΤΙΝΑ ΚΑΛΤΣΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΝΟΥ (ΠΙΑΝΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΡΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ (ΣΟΠΡΑΝΟ)
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΆΝΟΙΞΗΣ
ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΝΤΑΣΗ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΆΝΟΙΞΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΘΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΜΠΕΛΕΡΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΆΝΟΙΞΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ (ΣΥΝΘΕΤΗΣ)
Εκπαιδευτική παρουσίαση της Όπερας «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η όπερα «Ιλιάδα» είναι μια πρωτότυπη δημιουργία μουσικού θεάτρου, βασισμένη στον θεματικό άξονα της Μυθολογίας με το έπος «Ιλιάδα του Ομήρου» της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Μια σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη δημιουργία. Η Ιλιάδα του Ομήρου ως θεματικός άξονας διαπερνά όλα τα είδη Τέχνης και προσφέρεται για καινούργιες ερμηνείες. Αφορά σε ένα ευρύ φάσμα θεατών (από παιδιά μέχρι ενήλικες) και όντας τόσο πολύπλευρος και πολυεπίπεδος, μπορούμε να αναδείξουμε πτυχές οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές.
Η Όπερα/Ορατόριο «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου έχει εγκριθεί να παρουσιάζεται στα πλαίσια της Έγκριση διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος-Φεστιβάλ με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» για μαθητές/τριες Δ.Ε. της χώρας και του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-2022 για τα σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Έχει παρουσιαστεί στα Μεγάλα Προπύλαια του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας, στο Ανοιχτό Θέατρο της Δασκαλόπετρας Χίου (1η Πανελλαδική νεανική συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία Χίος, 14-15-16 Σεπτεμβρίου 2022 - Γυμνασίου Βροντάδου Χίου | Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ. Δ. Εκπαίδευσης Χίου και Σχ. Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και στο 4ο Λύκειο Κορίνθου με τα Εκπαιδευτήρια "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" Κορίνθου, και τη Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων σε διεύθυνση Γλυκερίας Μωραϊτακη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
WEDNESDAY, 15 MARCH 2023 AT 10:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου