Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

"Συναυλία για την Ευρώπη" - ζωντανή μετάδοση από την Πράγα

 
🇨🇿

 Με αφορμή την 𝝩𝝨𝝚𝝬𝝞𝝟𝝜 𝝥𝝦𝝤𝝚𝝙𝝦𝝞𝝖 𝝩𝝜𝝨 𝝚.𝝚, το φεστιβάλ Prague Sounds σε συνεργασία με το Γραφείο της Κυβέρνησης της Τσεχικής Δημοκρατίας διοργανώνει την μοναδική συναυλία "𝗖𝗢𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧 𝗙𝗢𝗥 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗘".
Η 𝝩𝝨𝝚𝝬𝝞𝝟𝝜 𝝫𝝞𝝠𝝖𝝦𝝡𝝤𝝢𝝞𝝟𝝜 θα ηχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο από την πλωτή σκηνή πάνω στον ποταμό Μολδάβα με φόντο το εμβληματικό Κάστρο της Πράγας!
🎼 Θα ακούσουμε την "Ωδή στη Χαρά" του Μπετόβεν, τον "Μολδάβα" του Σμέτανα, το "Καρναβάλι" του Ντβόρζακ και μια από τις πιο ισχυρές πνευματικές συνθέσεις στη μουσική ιστορία – τη "Γλαγολιτική Λειτουργία" του Λέος Γιάνατσεκ.
🎻 Η Τσεχική Φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Semjon Byčkov θα προσφέρει στο κοινό μια εξαιρετική μουσική εμπειρία. Διάσημες, αλλά και λιγότερο γνωστές συνθέσεις θα παρακολουθούν ζωντανά οι θεατές από την πλωτή σκηνή, από κοντινές γέφυρες και βαρκάκια επάνω στον ποταμό. 🛶 Online όλοι εμείς!
𝝨𝝪𝝡𝝡𝝚𝝩𝝚𝝬𝝤𝝪𝝢: Φιλαρμονική Χορωδία της Πράγας υπό τη διεύθυνση του Lukáš Vasilek και οι κορυφαίοι σολίστ: η σοπράνο Evelina Dobračeva, η μέτζο-σοπράνο Lucie Hilscherová, ο τενόρος Aleš Briscein, ο μπάσος Jan Martiník, η οργανίστρια Daniela Valtová Kosinová.
🌍 Οι διοργανωτές επέλεξαν το πρόγραμμα της συναυλίας με γνώμονα τον συμβολισμό των σημερινών ταραγμένων καιρών.
🎷 Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Τσεχική Τηλεόραση και από το ευρωπαϊκό πολιτιστικό κανάλι TV Αrte. Μέσω του δικτύου των Τσεχικών Κέντρων και των ξένων συνεργατών τους οι λάτρεις της κλασικής μουσικής σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική θα την παρακολουθήσουν μέσω live streaming.
💧 Η πλωτή σκηνή ακολουθεί την παράδοση των φεστιβάλ επάνω στο νερό, που πραγματοποιούνται στον Μολδάβα για περισσότερο από 250 xρόνια.
🎹 Η συναυλία θα φιλοξενήσει 170 ερμηνευτές στη σκηνή, 1.200 καθήμενους στην πλωτή πλατφόρμα και χιλιάδες online θεατές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
• 𝝖𝝢𝝩𝝤𝝢𝝞𝝢 𝝢𝝩𝝗𝝤𝝦𝝛𝝖𝝟: "Καρναβάλι Overture Op. 92"
• 𝝡𝝥𝝚𝝢𝝩𝝦𝝞𝝬 𝝨𝝡𝝚𝝩𝝖𝝢𝝖: "Μολδάβας" - συμφωνικό ποίημα από τον κύκλο «Η Πατρίδα Μου»
• 𝝠𝝚𝝤𝝨 𝝘𝝞𝝖𝝢𝝖𝝩𝝨𝝚𝝟: "Γλαγολιτική Λειτουργία", καντάτα για σολίστ, μικτή χορωδία, ορχήστρα και εκκλησιαστικό όργανο (Εισαγωγή, Kyrie Eleisonn, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus Dei, Post Ludium, Exodus)
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ FB ΤΟΥ ΤΣΕΧΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ + ΣΤΟ ΦΒ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ
➡️ Περισσότερα + φωτο: https://bit.ly/3Q1qXQO
©️Prague Sounds
FRIDAY 2/9 AT 9 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου