Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

«Μάρκος Μπότσαρης», σε τρεις πράξεις του Νικολάου Μεταξά-Τζανή

 


Tο μελόδραμα «Μάρκος Μπότσαρης», σε τρεις πράξεις του Νικολάου Μεταξά-Τζανή, μια σύνθεση του 1854 που έως τώρα εθεωρείτο χαμένη, παίρνει σάρκα και οστά, από ένα επιτελείο εξαιρετικών καλλιτεχνών, σε παγκόσμια πρώτη πλήρη σκηνική παρουσίαση στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Μάρκος Μπότσαρης
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, 7 και 8 Οκτωβρίου 2021
Μια παράσταση όπερας με σύγχρονη σκηνοθετική ματιά και υποβλητική ατμόσφαιρα, για τον αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, τον ηρωικό Μάρκο Μπότσαρη. Ένα πρόσωπο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, τόσο του 19ου, όσο και του 20ου αιώνα.
H όπερα αυτή, που μέχρι τώρα εθεωρείτο χαμένη, παίρνει σάρκα και οστά από ένα επιτελείο εξαιρετικών καλλιτεχνών, σε παγκόσμια πρώτη πλήρη σκηνική παρουσίαση στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Η παράσταση αποτελεί κορυφαία ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική εκδήλωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για το επετειακό έτος 2021 και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Το εγχείρημα αναμένεται ως μείζονος εθνικής σημασίας πολιτιστικό γεγονός. Το έργο μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε μουσικολογικά από το Εργαστήριο Μελέτης της Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

https://www.viva.gr/tickets/festival/opera/markos-botsaris/

Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής παρουσιάζει την όπερα του Νικολάου Τζαννή Μεταξά

"Μάρκος Μπότσαρης"
Βεάκειο δημοτικό θέατρο Πειραιά.
Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στις 20:30
Σκηνοθεσία : Ισίδωρος Σιδέρης
Σκηνικά/Κοστούμια : Γιάννης Κατρανίτσας
Χορογραφίες : Διονύσης Τσαφταρίδης
Μουσική προετοιμασία : Δημήτρης Βεζύρογλου
Φωτισμοί : Κώστας Μπλουγουράς
Μουσικολογική έρευνα : Θανάσης Τρικούπης
Γιάννης Σελητσανιώτης
Ελένη Καλένος
Σταμάτης Μπερής
Διονύσης Μελογιαννίδης
Γιώργος Παπαδημητρίου
Βαρβάρα Μπιζά
Μιχάλης Καλαμπόκης
Η μικτή χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση : Νικόλαος Μαλιάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου