Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

“Αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση” 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 “Αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση”

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
..................................................................................................................................
O Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο διεθνής οργανισμός International Action Art, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τους με επίκεντρο τον Πολιτισμό και τη διατήρηση της Πολιτιστικής κληρονομιάς, διοργάνωσαν μία “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ”, προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις περιοχές που άναψε η φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης, εξιστορώντας τα τραγούδια μέσα από τον πλούτο και τη μεγάλη ποικιλία της δημοτικής μας παράδοσης την ιστορία της Επανάστασης το 1821. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και γενικός πρόεδρος International Action Art, κος Ιωάννης Μαρωνίτης.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας του Υπουργείου εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, κος Σταμάτης, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ, κος Νίκος Μανωλάκος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ, κος Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο εξοχότατος πρέσβης του Καζακσταν στην Ελλάδα εξοχότατος Yerlan Baudarbek - Kozhatayev με την οικογένειά του, η πρέσβης μαυροβουνίου στης Ελλάδα, εξοχότατη Ms. Ana Vukadinovic, ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Κούβας, κος Χοσέ Οριόλ Μαρρέρο Μαρίνεζ, εκ μέρους της πρέσβεως Zelmys María Dominguez Cortina, εκ μέρους της πρεσβείας της Σλοβενίας στην Ελλάδα, Mr. Boris Jelovsek, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Κύπρου, κος Μιχάλης Παυλίδης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, κος Δημήτρης Καρύδης, οι αντιδήμαρχοι της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου κα Μέμη Γούργαρη, και κος Χρήστος Μασαούτης, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κος Άννινος, ο κος Μπελαβίλας, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους», η Περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά Τζένη Μπαρμπαγιάννη και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κος Σταματάτος.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμο Πειραιά, τις ημέρες θάλασσας και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την άψογη σε κάθε επίπεδο συνεργασία.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου.
Συμμετείχαν
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΗΓΕΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑΜΝΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ»
ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Στην εκδήλωση τηρήθηκαν τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των θεατών από τον κορονοϊό. Επισημαίνεται πως οι συντελεστές της εκδήλωσης ήταν εμβολιασμένοι.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου