Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Όρος Ensemble: Η μεγάλη συναυλία στο χωριό που γεννήθηκε το σχήμα!


 #OrosEnsemble #greeknationalopera #VamvakouRevival #SNForg


Μία μοναδική συναυλία στο σχολείο της Βαμβακούς, στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:30. Το επιστέγασμα της πολύ έντονης δημιουργικής πορείας του σχήματος Όρος Ensemble. Μία συναυλία που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του προγράμματος φιλοξενίας, αλλά και την καινούργια δημιουργική αρχή του σχήματος.

Για αρκετούς μήνες, οι μουσικοί του «Όρος» έζησαν και μελέτησαν μουσική στο χωριό, συμβίωσαν και αλληλεπίδρασαν με τους ντόπιους, μελέτησαν τα ηχοτοπία του τόπου, οργάνωσαν συναυλίες και έγραψαν νέα μουσική. Η καταληκτική συναυλία του σχήματος ενώνει τους μουσικούς με την κοινότητα της Βαμβακούς προτείνοντας έναν νέο τρόπο τέλεσης της μουσικής πράξης με επίκεντρο μια μουσική ομάδα που λειτουργεί ως «κυψέλη πολιτισμού» ενταγμένη οργανικά στη ζωή μιας κοινότητας.

Το μουσικό σύνολο «Όρος ensemble», που γεννήθηκε στη Βαμβακού, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά τη διάρκεια προγράμματος φιλοξενίας που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ολοκληρώνει τη μουσική του παρουσία στο χωριό της Βαμβακούς με την τελική συναυλία όλων των μελών του σχήματος.

Μέλη του σχήματος: Κωσταντίνος Ζιγκερίδης (Ακορντεόν), Δημήτρης Καραγιαννακίδης (Τσέλο), Αποστόλης Κουτσογιάννης (Φλάουτο με Ράμφος, καλλιτεχνική οργάνωση και σύνθεση), Ειρήνη Κρικώνη (Βιολί), Γιώργος Μαδίκας (Κρουστά) και Αντώνης Τσαχτάνης (Κλαρινέτο).

Θα ακουστούν έργα των J.DesPrez, A. Vivaldi, Σ.Διακάκη, Π. Λειβαδά, Δ. Μπελοσίνοφ, Σ. Πασόπουλου, Α. Κουτσογιάννη, Γ. Κουμεντάκη.

Είσοδος ελεύθερη σε όλους.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες/κρατήσεις στο https://www.vamvakourevival.org/event/oros-final-concert/

Τηρώντας τις αποστάσεις και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου