Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

3ο τεύχος, του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του... περιστυλίου!»


 Με ένα εκτενές αφιέρωμα στην έκθεση «Βουλή των Ελλήνων: Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», που εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στις 8 Σεπτεμβρίου στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, κυκλοφόρησε το νέο, 3ο τεύχος, του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του... περιστυλίου!»

Στο αναλυτικό, 12σέλιδο αφιέρωμα, μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση της Μαρίας Λεβέντη από την εκδήλωση των εγκαινίων (φωτορεπορτάζ: Σπύρος Τσακίρης), σημειώματα για τη δομή, το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία της έκθεσης από τον ιστορικό και επιστημονικό επιμελητή, Γιώργο Σταθακόπουλο, καθώς και για τον μουσειολογικό και καλλιτεχνικό σχεδιασμό της από τη Μυρτώ Καρακωστάνογλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λυκουρέντζος, συντονιστής στην εκδήλωση των εγκαινίων, επιχειρεί μια αναδρομή στην πρώτη συνεδρίαση του Βουλευτικού στο Ναύπλιο το 1825 ενώ η Άντζελα Καραπάνου (ιστορικός – Βιβλιοθήκη της Βουλής) γράφει για το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», που ψηφίστηκε το 1822 από την Α΄ Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου. Το αφιέρωμα κλείνει με μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας του κτιρίου του Βουλευτικού από την ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων.
Διαβάστε το κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο:
Η έκθεση στο Βουλευτικό Ναυπλίου είναι επισκέψιμη για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο και με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας, έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020.
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -13:00 και 18:00-20:00
Σάββατο και Κυριακή, μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα: 27520 27096 (Βουλευτικό), 27520 26461 (
Δήμος Ναυπλιέων
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου