Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

MIHALIS KALKANIS GROUP


 O κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης και το έθνικ-τζαζ γκρουπ του θα δώσουν μια συναυλία την Κυριακή 18 Ιουλίου στην υπέροχη ταράτσα του Gazarte, λίγες μέρες μετά τις εμφανίσεις τους στο Jazz Πράξεις της Πάτρας και Palma Jazz Festival της Ισπανίας.

Ο Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ – και όχι μόνο. Προέρχεται από μουσική οικογένεια και, πέραν του ότι συμμετέχει στα πιο σημαντικά σχήματα του είδους, είναι ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης και πειραματίζεται με επιτυχία, δίνοντάς μας μουσική απρόβλεπτη. Η μουσική του είναι μια σύγχρονη μορφή τέχνης που συνδυάζει αριστοτεχνικά τζαζ και κλασικές επιρροές με ηλεκτρονικά και ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία σε ένα ατμοσφαιρικό και ζωηρό αστικό περιβάλλον. Μουσική εν κινήσει, αντισυμβατική, πρωτότυπη και αναπόφευκτα αληθινή.
Το “Mihalis Kalkanis Group” αποτελείται από τους Λευτέρη Ανδριώτη (κρητική λύρα), Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο), Χρήστο Καλκάνη (κλαρινέτο), Βασίλη Μπαχαρίδη (ντραμς), Ορέστη Μπενέκα (πιάνο, πλήκτρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου