Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Η εντυπωσιακή σοπράνο Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη στην αρχαία Κόρινθο με έργα Παναγιώτη Καρούσου στην την επέτειο των 200 χρόνων της απελευθέρωσης της Ελλάδας «1821 – 2021»


Η σπουδαία σοπράνο
Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη έρχεται στην αρχαία Κόρινθο για μια συναυλία για την απελευθέρωση της Ελλάδας με έργα Παναγιώτη Καρούσου με το μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής Κορίνθου υπό την διεύθυνση της εξαιρετικής Μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη.

Η συναυλία θα γίνει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, ώρα 9 μ.μ. στην Αρχαία Κόρινθο στο Ανοιχτό Θέατρο (Ξενία), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη, σοπράνο 

Η σοπράνο Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη είναι διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού από το Ωδείο Αθηνών. Έχει σπουδάσει Λυρικό Τραγούδι στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Οδησσού και είναι απόφοιτη του Opera Studio της Ακαδημίας Santa Cecilia της Ρώμης.

Έχει βραβευτεί με το Πρώτο Βραβείο του Aspect Foundation στο Λονδίνο, και με το 40ό Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας - Όπερα (Honorary Award GRAND PRIX Maria Callas Competition 2017). Έχει ερμηνεύσει το ρόλο της Σαντούτσα στη μονόπρακτη όπερα Καβαλερία Ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκάνι στο Mascagni Festival 2021 στην Ιταλία, και το ρόλο της Νέντα στην όπερα Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο στο θέατρο της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου (Accademia Teatro alla Scala di Milano). Επίσης, έχει ερμηνεύσει το ρόλο της Φιορντιλίτζι στην όπερα «Έτσι κάνουν όλες» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στο Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ερμηνεύοντας ρόλους του ρεπερτορίου της όπερας, στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Βιολέτα στην όπερα Τραβιάτα του Βέρντι), στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου (Ρουσάλκα του Ντβόρζακ, Μιμή στη Λα Μποέμ του Πουτσίνι, Ντόνα Άννα στον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ), στον Πειραϊκό Συνδέσμο (Κοντέσσα τους Γάμους του Φίγκαρο του Μότσαρτ), στο Ωδείο Αθηνών (Τατιάνα στον Ευγένιο Ονιέγκιν του Τσαϊκόφσκι). Επίσης έχει δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Βουλευτήριο Ναυπλίου, στο Λονδίνο στις αίθουσες City Lit και Leighton House με έργα Σούμαν και Τσαϊκόφσκι, και με την Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη στο Γκάζι σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη Ρωσική μουσική. 


Στη συναυλια συμμετέχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες: Ρέα Βουδούρη σοπράνο, Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη σοπράνο,  Θεόδωρος Μπιράκος τενόρος, Μαρίζα Κιοσέογλου σοπράνο, Κωνσταντίνος Δρακωνάκης τενόρος. Μάνια Χαντζέρη, πιάνο.
Μυρτώ Κόρκα, απαγγελία

Μουσική διδασκαλία: Γλυκερία Μωραϊτάκη, αρχιμουσικός

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης

Χαιρετισμός-Παρουσίαση: Δρ. Τόνια Τζαναβάρα, Αρχαιολόγος  - Ιστορικός Τέχνης - Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων ελλήνων και ξένων ποιητών από τον Ελληνοκαναδό μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο.

 Πρόγραμμα: Εμβατήριο για το 1821, Η Μαγεμένη βρύση (Κώστας Κρυστάλλης), Ανάμνησης (Διονύσιος Σολωμός), Προσέγγιση (Γιάννης Ρίτσος), Οδοιπόρος (Παῦλος Νιρβάνας), Tu sei come una terra (Τσεζάρε Παβέζε), No te amo (Πάμπλο Νερούδα),

Η αγάπη είναι ζωή - Πόλεμος και ειρήνη (Λέων Τολστόι), Το πόσο σε λατρεύω (Γιάννης Βηλαράς), Το παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός), Σιωπή (Κωστής Παλαμάς),   Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης), Παρθενών (Κωστής Παλαμάς), Κόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων), Σαράντα παλικάρια (Παραδοσιακό) 


Πρόκειται για τη νέα συνθετική εργασία του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Ο συνθέτης κλασικής μουσικής γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές. 
Ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια ποίησης (1821-2021) από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους που γιορτάζουμε φέτος.

 Θα ληφθούν υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τη δημόσια υγεία, που θα ισχύουν κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της εκδήλωσης.



1 σχόλιο: