Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Κωστής Παλαιογιάννης (κιθάρα) & Απόστολος Λιβογιάννης (λαούτο)

 


Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών φιλοξενεί τον Κωστή Παλαιογιάννη, o οποίος απέσπασε το Α΄ Βραβείο του 9ου Διαγωνισμού Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης»!

Μαζί με τον Απόστολο Λιβογιάννη στο στεριανό λαούτο μας παρουσιάζουν έργα των Jim Politis, Nikola Stajic,Tigran Hamasyan, Vincenzo Mancuso καθώς και μία διασκευή από το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι «Απάνω στην τριανταφυλλιά».
Οι δύο νέοι καλλιτέχνες ξεκίνησαν την συνεργασία τους ως ντουέτο με αφορμή ένα σχέδιο εργασίας που ονομάζεται «Τριλογίες». Στόχος τους ήταν να καταδείξουν την ρευστότητα και την σχετικότητα με την οποία διαχωρίζει κανείς το παρόν από το παρελθόν στην μουσική. Μέσα από παραδοσιακές και σύγχρονες συνθέσεις, η πρώτη «Τριλογία» υφαίνει ένα μουσικό προφίλ με πολλές επιρροές από την τζαζ, την λόγια μουσική της Β.Ευρώπης και την παραδοσιακή μουσική.
Η προβολή της διαδικτυακής συναυλίας θα λάβει χώρα στην πλατφορμα Vimeo!
To link θα δημοσιευτεί την ίδια μέρα από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.kalamataguitarfestival.gr καθώς και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη για όλους!

Μικρά βιογραφικά
Ο Κωστής Παλαιογιάννης γεννήθηκε (2001) και μεγάλωσε στον Βόλο. Στα 16 του χρόνια πήρε το πτυχίο στην κλασική κιθάρα και τελείωσε το ειδικό αρμονίας στο Δημοτικό ωδείο Βόλου. Αποφοίτησε από το Μουσικό σχολείο Βόλου και αυτή την στιγμή φοιτά στο κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη διπλώματος κλασσικής κιθάρας, του Θάνου Μήτσαλα και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην ειδίκευση σύνθεσης, με τον Γιώργο Κυριακάκη.
Έχει συμπράξει με την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ως σολίστ ενώ έργο του έχει παιχτεί από την ορχήστρα ΜΟΥΣΑ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων και ο Διαγωνισμός κιθάρας Καλαμάτας (1ο βραβείο, 2020), το διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Βόλου (3ο βραβείο) και ο διαγωνισμός Orpheus Soloists Θεσσαλονίκης (1ο βραβείο).
Ο Απόστολος Λιβογιάννης γεννήθηκε στον Βόλο το 2001. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και η ενασχόληση με το λαούτο ξεκίνησε στην ηλικία των 17 χρονών. Πλέον είναι φοιτητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση λαούτου, με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννίδη. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα με τον Θανάση Βόλλα.
ΔΕΥΤΈΡΑ, 19 ΙΟΥΛΊΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. UTC+03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου