Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Μπουλντόζες και ΜΑΤ απέναντι στις ανάγκες των κατοίκων

Αθήνα 09/07/2021
Χτες βράδυ και σήμερα το πρωί, η Ανοιχτή Πόλη, μαζί και με άλλες παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων του 5ου Διαμερίσματος που υπερασπίζονται έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της περιοχής τους, στην οδό Ιακωβάτων, απέναντι σε μπουλντόζες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η δημοτική αρχή επιμένει να μην μας ακούει. Συνεχίζει να προχωρά στην εφαρμογή πρόχειρων λύσεων για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, ερήμην των κατοίκων, χωρίς διαβούλευση. Όχι μόνο επέλεξε να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των σχολείων με την κακή λύση των κοντέινερ, αλλά και τοποθετεί αυτά σε χώρους που εξυπηρετούν κρίσιμες ανάγκες των γειτονιών. Πριν λίγες μέρες, αρνήθηκε να εισακούσει τις διαμαρτυρίες της σχολικής κοινότητας για την τοποθέτηση κοντέινερ σε αύλειους χώρους σχολείων. Σήμερα επιλέγει να καταργήσει έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους μιας ήδη βεβαρημένης περιοχής.

Πρόκειται για χώρο που εδώ και χρόνια εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες της περιοχής. Αποτελεί χώρο άθλησης και αναψυχής, χώρο πρασίνου, αλλά εξυπηρετεί και τις ανάγκες στάθμευσης για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους του νοσοκομείου Παμμακάριστος. Οι κάτοικοι έχουν κερδίσει αυτόν τον χώρο με αγώνες και συνεχίζουν να τον διεκδικούν, καθώς τους εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας ζωής σε μια πυκνοδομημένη γειτονιά με απουσία ελεύθερων χώρων και πρασίνου. Η δημοτική αρχή απαντά στις ανάγκες τους με αυθαίρετες ενέργειες, υπό την προστασία ισχυρών δυνάμεων καταστολής. Τα πρώτα δέντρα έχουν κοπεί και ο σχεδιασμός φαίνεται να προβλέπει την κοπή του συνόλου τους.


Οι κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης στην 5η Δημοτική Κοινότητα έχουν ζητήσει την άμεση παύση των εργασιών, την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την έκτακτη σύγκληση του κοινοτικού συμβουλίου για το θέμα. Η δημοτική αρχή οφείλει να σταματήσει να υπονομεύει την προοδευτική μεταρρύθμιση της δίχρονης προσχολικής αγωγής επιβάλλοντας αυθαίρετες λύσεις που δεν σέβονται ούτε τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας, ούτε αυτές των γειτονιών. Η Ανοιχτή Πόλη ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

 www.anoihtipoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου