Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Επίσκεψη της Ανοιχτής Πόλης στο άλσος Ιλισίων


Αθήνα 07/07/2021. Μέλη της Ανοιχτής Πόλης, με τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο, συναντήθηκαν χθες με το Σύλλογο Κατοίκων “Ο Ιλισός”, σε συνέχεια προηγούμενων επαφών για τα θέματα της περιοχής και ιδιαίτερα για τα ζητήματα του άλσους Ιλισίων.

Στη συζήτηση που έγινε στο χώρο του Συλλόγου, οι κάτοικοι παρουσίασαν τα προβλήματα και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την έως τώρα διαχείριση του υψηλού πρασίνου στο άλσος, και ιδιαίτερα για όσα ακολούθησαν την κακοκαιρία Μήδεια του περασμένου χειμώνα. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στις μαζικές κοπές (υπολογίζονται σε 250) και τα κλαδέματα των δέντρων του άλσους και στην ανάγκη για αναδάσωση και αντικατάσταση των κομμένων δέντρων με πεύκαΕξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται οι παρεμβάσεις, από εργολαβικά συνεργεία, και για την ανάγκη συνεχούς επιστασίας των εργασιών περιποίησης του άλσους. Αναφέρθηκαν, επιπλέον, στην ανάγκη να αποκτήσει εξωστρεφή χαρακτήρα η έκταση των 24 στρεμμάτων του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, η οποία παραμένει περιφραγμένη και αποκλεισμένη από την πόλη και τη γειτονιά. Τέλος, συζητήθηκαν, ευρύτερα θέματα δημόσιου χώρου και πρασίνου για την περιοχή των Ιλισίων, του Γουδή και του Υμηττού. Η συζήτησή μας ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο χώρο του άλσους.

Για την Ανοιχτή Πόλη, η στήριξη των αιτημάτων των κατοίκων των Ιλισίων είναι αυτονόητη και έρχεται σε συνέχεια και των πρόσφατων παρεμβάσεών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα τη φροντίδα του χώρου και την επαναφύτευση των κομμένων δέντρων.

Ενόψει και των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να συμβάλλει στη συζήτηση και την επεξεργασία πολιτικών για τη διατήρηση και ενίσχυση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην πόλη. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε και να ενισχύουμε διαδικασίες διαβούλευσης και συμμετοχής των κατοίκων των γειτονιών της Αθήνας, εκείνων δηλαδή που έχουν άμεση γνώση των προβλημάτων και ιδιαίτερη ευαισθησία για την πρόσβαση στα κοινά αγαθά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου