Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Η Φιλαρμονική κ Μουσική Σχολή Ιθάκης γιορτάζει και σας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα για τα 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της

 


1904 - 2024

Η Φιλαρμονική κ Μουσική Σχολή Ιθάκης γιορτάζει και σας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα για τα 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της
Πρώτος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής ήταν ο Γκιουζέπε Νικολίνο, που εκλήθη το 1904 από την Ιταλία για να δώσει τις βάσεις και τις πρώτες κατευθύνσεις στη μουσική εκπαίδευση της Ιθάκης. Τον ακολούθησε ο γιος του, Αρμάντο Νικολίνο.
Η μπαγκέτα του αρχιμουσικού στη συνέχεια πέρασε στον Αριστοτέλη Ιουστινιάνη από την Κέρκυρα, διδάσκαλο στην Ιθάκη και πατέρα του φιλόλογου καθηγητή Νικολάου Ιουστινιάνη, με μεγάλη την προσφορά και των δύο στον τομέα της παιδείας στο νησί μας.Στις μέρες μας η Φιλαρμονική Ιθακης αριθμεί πάνω από 80 μαθητές κ μουσικούς υπό τη διεύθυνση κ διδασκαλία του αρχιμουσικού Ζαφειρόπουλου Παναγιώτη !
Η Φιλαρμονική στεγάζεται στην διαμορφωμένη αίθουσα του πρώτου ορόφου του κτηρίου της, δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, σε οικόπεδο που δώρισε το 1961 ο Έκτωρ Δρακούλης, μαζί με τα πρώτα χρήματα για την ανέγερση του κτηρίου.
Στις 9 Αυγούστου στο κήπο του Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης μαζί με σημαντικότατους καλλιτέχνες από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) (τους δύο κυριότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας) και πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του νησιού της Ιθάκης θα αναβιώσουμε ένα ρεπερτόριο της μουσικής διαδρομής των 120 χρόνων της φιλαρμονικής μας !
Η παρουσία σας μας τιμά ιδιαιτέρως κ μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου