Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

«Το τζελαήδημαν του φου» Φωνητικό σύνολο «Κάλεσμα»

 

Την περασμένη Παρασκευή, έξι νέοι καλλιτέχνες με τη δεξιοτεχνία και το πάθος της ερμηνείας τους έφεραν τους ήχους της Ανατολικής Μεσογείου, γεμίζοντας με τις υπέροχες φωνές τους την αυλή του Αρχοντικού της Αξιοθέας, σε μια συναυλία δροσερή και συνάμα τρυφερή.

Ο Βασίλης Φιλίππου, ο Σάββας Λαγού, η Φρειδερίκη Τομπάζου, ο Πάρης Παράσχος, η Αναστασία Ζακυνθινού και η Κατερίνα Παράσχου που συγκροτούν το φωνητικό σύνολο «Κάλεσμα» παρουσίασαν με πολλή αγάπη και σεβασμό παραδοσιακά τραγούδια από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αρμενία, τον Πόντο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εναρμονισμένα για πολυφωνική εκτέλεση και διανθισμένα με αυθεντικές συνθέσεις των μελών του σχήματος.
Η συναυλία έφερε τον απόλυτα ταιριαστό τίτλο «Το τζελαήδημαν του φου», εμπνευσμένο από ποίημα του Μιχάλη Πασιαρδή, και είναι αποτέλεσμα της έρευνας του σχήματος στις μουσικές παραδόσεις ενός γεωγραφικού χώρου που ανέκαθεν υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών και αποτελεί η πλουσιότερη ίσως κοιτίδα ρυθμών, φωνών και σκοπών.
Το φωνητικό σύνολο «Κάλεσμα» συνόδευσε αριστουργηματικά ο δεξιοτέχνης μουσικός Χαράλαμπος Παντελής στο λαούτο, τη λάφτα και το σάζι,
«Το τζελαήδημαν του φου»
Φωνητικό σύνολο «Κάλεσμα»
Βασίλης Φιλίππου: τραγούδι, κρουστά
Σάββας Λαγού: τραγούδι
Φρειδερίκη Τομπάζου: τραγούδι
Πάρης Παράσχος: τραγούδι
Αναστασία Ζακυνθινού: τραγούδι
Κατερίνα Παράσχου: τραγούδι
Χαράλαμπος Παντελή: λαούτο, σάζι, λάφτα
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Πιερής», Πανεπιστήμιο Κύπρου












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου