Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ιωάννης Μαρωνίτης: 8ο International Action Art Fair στην Mύκονο με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

 Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 8ο International Action Art Fair στην Mύκονο, στην Ελλάδα, 3-8/10/2023, από τον διεθνή οργανισμό International Action Art, με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Στην όγδοη κατά σειρά εικαστική αυτή συνάντηση συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο, Κατάρ, Ιράν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Μολδαβία, Ουκρανία, Γερμανία, Ινδία, Αίγυπτο, Αζερμπαιτζάν, Καναδά, Χιλή, Κούβα, Γαλλία και Βουλγαρία με σκοπό τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες του κόσμου και την προβολή της χώρας μας και των ανθρώπων των τεχνών σε χώρες του εξωτερικού. Καθημερινά το πρόγραμμα περιελάμβανε workshops, masterclasses και περιηγήσεις σε σημαντικά σημεία της Μυκόνου, ενώ πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.
Την επίσημη έναρξη έκανε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων UNESCO και Γενικός Πρόεδρος του International Action Art, κος Ιωάννης Μαρωνίτης βάζοντας στο επίκεντρο τον διάλογο των πολιτισμών των λαών και τονίζοντας πως ο Πολιτισμός ενώνει... Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι ομιλίες του εξοχότατου πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, κου Aramís Fuente Hernández και της Α.Ε. του Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα, κου Muhammad Aamar Aftab Qureshi που τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους στη Μύκονο και με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εικαστική πορεία των καλλιτεχνών. Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν των εικαστικών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυκόνου "Ανεμόμυλοι" παρουσίασε ένα πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα. Το παρών έδωσαν εξέχοντα πρόσωπα του πολιτικού και πολιτιστικού χώρου. Τα masterclasses πραγματοποιήθηκαν από k.Aliyeva και κ Kondrasin.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου