Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Με επιτυχία η συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών


 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

Ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου καλωσόρισε τους καλλιτέχνες και το εκλεκτό κοινό στην Αίθουσα Εσπερίδων του Ιλίου Μέλαθρον, Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, και τους πρόσφερε αναμνηστικό λεύκωμα του Νομισματικού Μουσείου – του Ερρίκου Σλήμαν και του Ερνέστου Τσίλερ.
Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του διεθνούς οργανισμού International Action Art. Ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος μετέφερε το μήνυμα του κ. Ιωάννη Μαρωνίτη προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Συμμετείχαν μέλη της Χορωδίας «Ραψωδοί» και σολίστ του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου: Ρέα Βουδούρη, Ειρήνη Κώνστα, Hlín Leifsdóttir, Ναταλία Γκαβριλιάκ, και Χριστιάνα Μάνου (πιάνο). Ερμηνεύτηκαν: Χορωδιακό "Η ασπίδα του Αχιλλέα" από την όπερα «Ιλιάδα του Ομήρου», Εαρινή Συμφωνία (Γιάννης Ρίτσος), Παρθενών (Κωστής Παλαμάς), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης), Κόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων), "Μαρία Κάλλας της καρδιάς μας" αφιερωμένο στην επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Καλλάς, Σονέτο 109 (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ), Σαντορίνη (Σαράντης Αλιβιζάτος), άρια της Ωραίας Ελένης από την όπερα «Ιλιάδα του Ομήρου». Το κοινό χειροκρότησε θερμά τους καλλιτέχνες και στο τέλος ζήτησε μπιζ δυο φορές.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου