Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Το Κράτος ως Επιμηθέας: Όψεις ορθού διαμοιρασμού της δικαιοσύνης μεταξύ θύτη & θύματος εγκλημάτων


 Το άκρως επίκαιρο θέμα «Το Κράτος ως Επιμηθέας: Όψεις ορθού διαμοιρασμού της δικαιοσύνης μεταξύ θύτη και θύματος εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας», το οποίο αποτελεί και διαχρονικό προβληματισμό, πραγματεύεται δημόσια τηλεδιάλεξη, την οποία διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το 

🗓 Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022. Ομιλητής είναι ο Δρ. Ιωάννης Π. Τζιβάρας, Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Δίκαιο Ι (Δημόσιο και Ιδιωτικό Δίκαιο Διεθνές Δίκαιο, ΕΕ και Οργανισμοί)» του προαναφερόμενου Προγράμματος.
🔔 19:00 - 21:00
🖥 Διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3yAfFNv
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα το γεγονός πως η δικαιοσύνη ακροβατεί μεταξύ ορθής πρόληψης και αποτελεσματικής καταστολής, ιδίως στο πλαίσιο των εγκλημάτων που αφορούν το σύνολο των εγκληματικών πράξεων, οι οποίες συνθέτουν την κατηγορία των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας. Παρά το ισχυρό νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, διαπιστώνεται πρακτικά ότι υφίσταται ακόμη ένα ουσιαστικό κενό στο ζήτημα της πρόληψης, προτού δηλαδή το θύμα συναντήσει τον θύτη μέσα σε μία δικαστική αίθουσα. Στη διάλεξή του, ο Δρ Τζιβάρας επιχειρείται μία ουσιαστική προσέγγιση στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, της παρουσίασης του νομικού πλαισίου, αλλά και των τρόπων εκείνων που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική πρόληψη και ενδυνάμωση των θυμάτων, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική καταστολή και ουσιαστική τιμώρηση.
ℹ️ Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3D79OlK
SATURDAY, NOVEMBER 5, 2022 AT 7 PM – 9 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου